navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Androgeni izgled

Nadolazeći trend 2021: Boyfriend bob frizura koju dame "kradu" od muškaraca

Dame su tokom nekoliko proteklih desetljeća prigrlile nekoliko komada odjeće iz muškog ormara i dale mu potpuno novu dimenziju u nošenju. 

Objavljeno: 13.01.2021. u 20:42
get url
text

Od boyfriend džinsa, široke košulje, oxford cipela, sakoa, pletenog prsluka... Na red je došla i frizura! U pitanju je takozvani boyfriend bob, koji će biti u trendu ove godine.

Klasični bob popularan je već nekoliko sezona, a njegova vladavina se nastavlja i u 2021. godini. No, on je doživio promjene i transformacije i sve više se oslanja na androgeni izgled. 

Upravo ta verzija takozvanog boyfriend boba bit će hit frizura za ovu godinu. To, naravno, ne znači da će se trendi djevojke šišati i izgledati poput dječaka, već da ovaj stil kose pripada "boyfriend" shvatanju ljepote i mode, a karakterizira ga ležeran i jednostavan izgled.

 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели k a r i n teigl (@constantly_k)


Kod boyfriend boba vrhovi se režu ravno, bez ikakvih prijelaza, što kreira androgeni izgled koji je ujedno i vrlo jednostavan za oblikovanje. Svestranost je također ono što odlikuje ovu kratku frizuru. Zavisno od oblika lica i ličnih želja, ovaj bob može biti kraći, ali i malo duži. Kada je u pitanju stiliziranje ove frizure mogućnosti su neograničene. Bilo da je ravna ili kovrdžava, ova frizura je potpuno promjenjiva.

Najljepši izgled se postiže valovitim stiliziranjem u stilu beachwavesa, a na vrhove možete staviti malo gela ili pjene za oblikovanje kose i time im dati uvijek seksi mokri izgled.