navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Second hand tržište

Najprodavanije su polovne stvari brendova Nike, Rolex i Bottega Veneta

Tržište second hand mode, na kojem vlasnici preprodaju luksuzne već nošene i korištene stvari, posljednjih godina ubrzano raste i slobodno se može reći da je danas relevantno kao i ono nove odjeće.  

Objavljeno: 20.01.2022. u 21:32
get url
text

Najtraženiji su modni dodaci poput tena i torbica, piše Robb Report.

Istovremeno, kompanije koje "love" dobre vintidž kreacije na tržištu preprodaje luksuznih proizvoda ostvaruju velike zarade. Trenutno jedna od vodećih na svijetu je The RealReal. Ova kompanija ima 24 miliona korisnika, te 22 miliona prodatih artikala. Kako je objavljeno u njenom izvještaju za prošlu godinu, najtraženije su stvari brendova Nike, Rolex, Bottega Veneta, Chrome Hearts i Hermès.

Čak 32 % korisnika je tražilo Nike, dok je potražnja za vintage Rolexom prošle godine porasla za 16 %. Poznata modna kompanija Bottega Veneta zauzela je treće mjesto, a najtraženije su hit torbice ovog brenda koji je zaslužan za većinu statement torbica posljednjih godina.

- Potražnja za retro kreacijama raste. Preprodaja je postala normalna, a luksuzni sektor ima jednu razliku koja ga izdvaja: svaka demografska grupa aktivno učestvuje u preprodaji luksuza - izjavio je Rati Sahi Levesque, predsjednik The RealReala.