Princeza Charlene trenutno se liječi u ustanovi izvan Monaka, a to je otkrio njen suprug princ Albert nakon što je svojim nestankom ponovo zabrinula javnost.

Samo nekoliko dana nakon što se vratila iz Južnoafričke Republike, gdje je provela 10 mjeseci, "najtužnija princeza", kako je mediji nazivaju, opet se morala odvojiti od supruga i njihovih šestogodišnjih blizanaca Gabrielle i Jacquesa jer je bila fizički i psihički iscrpljena te je shvatila da joj je potrebna pomoć.

No, sada se doznalo i ko joj pruža podršku tokom liječenja, a radi se od ruskom milijarderu Vladimiru Doroninu, koji je poznat i kao bivši zaručnik supermodela Naomi Campbell.

- Charlene i Vladimir su u kontaktu i provode puno vremena zajedno - kazao je izvor za The Sun te dodao:

- Čini se da je u njemu pronašla oslonac tokom svojih bračnih problema - dodao je izvor.

O problemima u braku s princem Albertom neprestano se šuškalo tokom njenog boravka u Južnoafričkoj Republici i mnogi su sumnjali da mu se više neće vratiti, no on je te glasine uporno i oštro poricao.

- Ovo ću vjerovatno reći još nekoliko puta, no s našim brakom je sve u redu. Želim to razjasniti - kazao je Albert prošle sedmice za People i dodao i kako je njeno trenutno stanje rezultat nekoliko faktora, koji su privatne naravi.

- Nije bila spremna nositi se sa svim obavezama i bila je vidno iscrpljena – kazao je princ.

Podsjetimo, Charlene je početkom septembra hitno primljena u bolnicu u Južnoafričkoj Republici nakon što se onesvijestila zbog komplikacija uzrokovanih infekcijom koju je dobila u maju.

No, njen brak s Albertom intrigirao je javnost i prije navodnog bijega u Afriku, a poznato je i da se za njega udala u suzama, nakon što je doznala za njegovo vanbračno dijete i brojne afere koje je imao sa ženama.