Neno Murić sa svojim saradnicima intenzivno je radio na pjesmama za novi album koji je dobio naziv po njegovom velikom hitu "Baraba mekog srca", a izaći će pod etiketom Hayat produkcije.

Na ovom muzičkom materijalu će se naći trinaest pjesama koje potpisuje Neno, ali i nekoliko poznatih autora iz BiH i regiona.

- "Baraba mekog srca" je hit koji je obilježio jednu fazu moje karijere, zato mi je nekako bilo logično nasloviti album baš ovom pjesmom. Čak me mnogi prijatelji odmilja zovu "barabom". U meni se bore dvije ličnosti. Jedna koju karakterizira vesela nota i druga koja s vremena na vrijeme upadne u melanholiju. Zato ću priznati da mi je po karakteru za nijansu bliža emotivna balada "Stope da ti ljubim", koju je komponovao Hari Varešanović i koja je trasirala moj muzički put. Na novom albumu će se naći 13 pjesama. Nisam sujevjeran i vjerujem da će mi broj 13 donijeti sreću. Više od pola albuma čine pjesme u koje sam "upleo svoje prste" i otkrio dio svoje duše. Uz mene, kao autori su tu još Saša Milošević Mare, Edvin Hadžić, Azur Jahić i Edi Ramičević. Izdavač će biti Hayat Production. Veoma sam zahvalan na podršci direktoru Ahmedu Švrakiću i njegovom timu, koji se trude promovisati i unaprijediti našu muzičku scenu - kaže Neno Murić.

Prije nešto manje od dva mjeseca Neno je publici poklonio pravi ljetni hit "Bambina". Nakon promocije albuma, ponovo ulazi u studio i priprema nove pjesme.

- Za mene je ovo vrlo produktivna faza. Okružio sam se ljudima koji razmišljaju slično kao ja i stalno smo u studiju. Uradili smo puno toga u periodu koji je iza nas. Čak smo komponovali i za druge izvođače. Moj saradnik i prijatelj Edvin Hadžić opremio je studio i na neki način me pokrenuo da zajedno radimo. Dok svi odmaraju, mi radimo i znam da ćemo brzo ubirati plodove svog rada - govori pjevač.