Iako se stalno naglašava da je "tako svejedno" čime ćete se baviti, više je važno da nešto aktivno radite.

Zbog vijesti o novoj varijanti omicron varijantnog soja koronavirusa, mnogi se već pripremaju na šarolike i kreativne stvari kako bi se ušuškali pozitivom u ovoj situaciji.

Postoji puno zabavnih treninga, no neki su se više od drugih nametnuli kao trend, a mogli bi vam poslužiti i kao inspiracija za sljedeći put kad odlučite vježbati.

Uostalom, tijelo voli iznenađenja, a ne repetativne stvari, stoga – dajte mu priliku.

Ovi fitness trendovi bit će popularni u narednoj godini:

Flexercise

Umjesto da stalno gledate na aktivnosti kao na odlazak u teretanu ili minimalno 45 minuta ležanja na prostirki (ili, znate, vježbanja), ovo trendi vježbanje ima za cilj ukrasti malo slobodnog vremena tokom dana za brzinsku rekreaciju. Šetnja? Dvadeset čučnjeva? Svaki pokret se, kako kažu stručnjaci, računa.

Petominutno istezanje istezanje i ples po spavaćoj sobi također se računaju.

"Lijeno vježbanje u krevetu" ima porast od 135 posto u pretraživanju na Pinterestu, "hodanje u prirodi" poraslo je za 95 posto, a "jednostavni plesni pokreti" najpopularnije je pretraživanje temeljeno na pokretu, s porastom od 150 posto.

S obzirom na to da se čini kako bi januar mogao biti izazov u smislu koronavirusa, ovo je trend samozbrinjavanja s kojim se mnogi mogu poistovijetiti.

Zuu

Šta mislite o izrazu "Hiit inspiriran životinjama"? Pa, upravo tako definiraju ovaj trening koji je imao 124 posto porasta u Google pretraživanjima.

Osnovan od strane elitnog sportskog trenera Nathana Helberga, fokus je na pokretima s vlastitom tjelesnom težinom s velikim fokusom na poboljšanje snage i mobilnosti potrebne za optimalne performanse.

To je osnovna funkcionalna kondicija koju svi poznajemo i volimo, ali često zanemarujemo, s pokretima poput žabljih čučnjeva, gorile i puzajućeg medvjeda.

 

Izvor: Faktor