navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Preukusno

Ovo je tajni sastojak koji krompir čini hrskavijim i zdravijim

Profesionalni kuhar Thomas Straker objavio je recept koji je pregledan više od milion puta. Odlučio je pokazati kako priprema pečeni krompir, odnosno koji sastojak osigurava da bude hrskav i zdrav.

Objavljeno: 21.02.2021. u 15:21
get url
text
Najhrskaviji krompir
Najhrskaviji krompir

Crveni krompir prvo oguli pa ga nareže i stavi kuhati u slanu vodu dok ne omekša, otprilike 12 minuta. Nakon toga ga procijedi i ostavlja da se ohladi 10-ak minuta.

Nakon toga u tavu stavlja ulje uljane repice te ga zagrije. Prema Good Housekeepingu, ulje uljane repice učinit će krompir hrskavijim, a i zdravije je.

U tepsiju za pečenje stavlja krompir pa ga prelije vrućim uljem uljane repice. Peče ga u rerni zagrijanoj na 220°C, uz okretanje nakon otprilike 20 minuta.

Za to vrijeme nasjecka bijeli luk i ruzmarin te ove začine pomiješa s malo maslinovog ulja. Time prelije krompir i dobro promiješa. Ostavi peći još minutu, a onda dobro posoli i servira.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli THOMAS STRAKER (@thomas_straker)