Nakon što je u martu udala kćerku Iman, jordanska kraljica Rania jučer je oženila najstarijeg sina Husseina za njegovu odabranicu arhitekticu iz saudijske Arabije, Rajwu Al Saif.

S obzirom na to da je riječ o budućem jordanskom kralju, vjenčanje je privuklo brojne zvanice i članove kraljevskih porodica iz cijelog svijeta, a svi pogledi bili su usmjereni u prelijepu mladu.

Rajwa je blistala u glamuroznoj vjenčanici s potpisom slavnog libanskog dizajnera Elieja Saaba.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HRH Princess Rajwa Al Hussein (@rajwa.and.her.prince)

Prema tradiciji, birala je potpuno bijelu vjenčanicu s veličanstvenim velom koji se protezao nekoliko metara iza nje dok je hodala prema oltaru.

VEZANI TEKST - Sve spremno za ceremoniju: Jordanski princ danas će se vjenčati sa arhitekticom iz Saudijske Arabije

Kroj vjenčanice pratio je siluetu tijela te se isticao asimetričnim izrezom koji je ujedno bio i najefektniji detalj minimalističke haljine na kojoj se nisu nalazili dodatni ukrasi.

Dugi uski rukavi i odvojivi šlep s cvjetnim detaljima čitavoj su kreaciji dali dozu glamura, baš kao i elegantna tijara i odgovarajuće dijamantne naučnice.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HRH Princess Rajwa Al Hussein (@rajwa.and.her.prince)

Mlada je kosu raspustila, a u ruci je nosila minimalistički buket bijelog cvijeća.

Naspram njenog glamuroznog minimalizma, princ Hussein izgledao je apsolutno veličanstveno čekajući svoju mladu pred oltarom u raskošnoj vojnoj uniformi.

Izvor: Faktor