navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sud utvrđuje iznos

Pjevačica se oglušila na ranije donesenu odluku: Zbog fotografija sina na Instagramu Severina ponovo novčano kažnjena

Severina Kojić morat će platiti novčanu kaznu u još neutvrđenom iznosu, ali većem od nekoliko desetina hiljada kuna, jer se oglušila o odluku Kantonalnog suda u Dubrovniku, jer je nakon njihove zabrane na svojim Facebook i Instagram profilima objavila nekoliko "prigodnih" fotografija na kojima je sa sinom.

Objavljeno: 04.06.2020. u 21:44
get url
text

Koliko će tačno hrvatska pjevačica morati uplatiti odlučit će Općinski građanski sud u Zagrebu, u čijoj je nadležnosti predmet.

Naime, dubrovački sud potvrdio je privremenu mjeru zagrebačkog suda iz jula prošle godine, prema kojoj se pjevačici na Facebooku i Instagramu zabranjuje objavljivati fotografije maloljetnog sina, kojeg ima iz veze sa srbijanskim biznismenom Milanom Popovićem.

Također, sud joj je naložio da u roku od osam dana, od pravomoćnosti rješenja, ukloni sve njegove fotografije sa društvenih mreža.

Sud je propisao i da će, u slučaju da se ogluši na ovu odluku, Severina morati platiti oko 1.300 KM novčane kazne, koja će se određivati u duplo većem iznosu svaki put kad ignorira zabranu.

Kad je donosio ovu odluku, sud je vodio računa o nekoliko bitnih činjenica. Jedna od njih je da se otac izričito protivi njegovu medijskom izlaganju.

Potvrđujući zabranu, drugostepeni sud vodio je računa i o Konvenciji o pravima djeteta prema kojoj svako dijete ima pravo na zaštitu privatnosti.

Severinu na Facebooku prati gotovo 900.000 ljudi, dok je na Instagramu prati čak njih 1,2 miliona.

Eventualni negativni komentari, koje bi neko od pratitelja mogao ostaviti ispod dječakove fotografije, mogli bi negativno utjecati na njegov dalji razvoj, smatra sud, piše 24sata.hr.