Meryem Uzerli prije devet godina osvojila je srca gledatelja širom regiona ulogom crvenokose zavodnice u mega popularnoj seriji "Sulejman Veličanstveni". 

Posljednji put se na malim ekranima pojavila kao junakinja serije "Banditi", ali nije se dugo zadržala u tom projektu. 

Sada se 36-godišnjoj glumici, kako pišu turski mediji, smiješi nova uloga u filmu i to s turskim zavodnikom Çağlarom Ertuğrulom za kojeg se priča da je njena nova ljubav.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

andropoz kombini

A post shared by Caglar Ertugrul (@caglarertugrul) on

- Glumila bih u seriji čak i u zamjenu za sladoled, ali važno je da me priča posve osvoji. Ne padam na velike cifre. Što će mi dobra plaća ako ne vjerujem u projekt – kazala je Meryem. 

Unatoč tome što je kao Hurem stekla veliku slavu, turska glumica njemačkog porijekla morala je napustiti jednu od najuspješnijih turskih serija svih vremena.

U novom projektu, kako dalje prenose turski mediji, našla se zahvaljujući četiri godine mlađem glumcu Çağlaru Ertuğrulu.

 

Podsjetimo, Meryem je odrasla u Njemačkoj i slabo je govorila turski, zbog čega je uz snimanje serije paralelno učila jezik. 

Sve uloge prije "Sulejmana Veličanstvenog" odigrala je na njemačkom jeziku. 

Uporedo sa stjecanjem svjetske slave, stigli su i brojni privatni problemi. 

Zbog zdravstvenih razloga iz Turske je otišla u Berlin na liječenje. 

Sve je krenulo nizbrdo kada joj je tadašnji partner, 17 godina stariji poduzetnik Can Ates, kada mu je ona kazala da je u drugom stanju, odgovorio da ne želi dijete.  

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by meryemuzerlimeryem (@meryemuzerlimeryem) on

Glumica je ipak rodila, pa sada uživa provodeći vrijeme sa petogodišnjom kćerkom Larom.