Volite piletinu, ali vam je dosadilo da je uvijek pripremate na isti način? Željeli biste nešto novo iskušati?

Uz malo mašte pripremit ćete piletinu u stilu vrhunskog kuhara.

Umjesto da cijelo pile ispečete u rerni i rizikujete da razočarate porodicu, poslužite se malim trikom koji meso čini sočnim i ukusnim. Tajna je u marinadi sa jogurtom.

Potrebni sastojci: jedna kašika maslinovog ulja, jedna šolja grčkog jogurta, jedan limun - iscijeđeni sok i narendana korica, jedna kašika čilija u prahu, dvije kašičice kima, jedna kašika bijelog luka u prahu, pola kašičice karija u prahu, jedna kašičica soli, pola kašičice svježe mljevenog crnog bibera, četiri komada piletine (batak i karabatak).

Postupak pripreme:

Zagrijte rernu do 250 stepeni Celzijusa.

Pleh obložite aluminijskom folijom i poprskajte je sprejem protiv lijepljenja.

U posudi srednje veličine sjedinite maslinovo ulje, jogurt, sok i koricu od limuna, čili prah, kim, bijeli luk u prahu, kari, so i biber. Sve dobro izmiješajte.

Pileće mesto staviti u pleh i svaki komad obilno prelijte napravljenom marinadom.

Pleh ubacite u rernu i jelo pecite dok ne postane zlatno smeđe boje, oko 35 minuta.

Poslužite dok je toplo uz pečeni krompir ili kuhanu rižu i sezonsku salatu.

Izvor: Faktor