navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Hit na TikToku

Princ Harry ispričao kako je njegova majka princeza Diana pokušala zagrliti kraljicu Elizabetu

Princ Harry u svojim memoarima, pod nazivom "Spare", naveo je da nikada nije mogao zagrliti svoju baku, preminulu kraljicu Elizabetu II.

Objavljeno: 20.01.2023. u 07:52
get url
text

Zbog ove je izjave dobio simpatije javnosti, a isječak iz audioknjige postao je hit na TikToku.

Jedan korisnik platforme postao je viralan nakon što je podijelio dio iz "Sparea" u kojem vojvoda od Sussexa priča o tome da je gledao svoju baku kako uživa na koncertu povodom zlatnog jubileja 2002. godine.

- Dok sam je gledao kako pleše i njiše se u ritmu, htio sam je zagrliti. Ali naravno da nisam. Ne dolazi u obzir. Nikada to nisam učinio i nisam mogao zamisliti bilo koju okolnost pod kojom takav čin ne bi bio sankcioniran - ispričao je Harry.

 

@sugarnspicey This is sad, where is the family love. #princeharry #princeharryandmeghan #princessdiana #theroyalfamily #thespare #theroyals #kingcharles #queenelizabeth ♬ original sound - Tricia

Opisao je trenutak kada je njegova majka princeza Diana pokušala zagrliti britansku kraljicu.

- Bio je to zapravo više skok nego zagrljaj, ako je vjerovati očevicima. Baka je skrenula kako bi izbjegla kontakt, a cijela je stvar završila vrlo nespretno, mrmljanjem izvinjenja – kazao je Harry.

Zapitao se je li kraljica ikada zagrlila vlastitog sina, sada kralja Charlesa III.

- Pitao sam se je li je tata ikada pokušao zagrliti. Vjerojatno ne - rekao je i dodao kako je kraljica ponudila svom sinu "čvrst stisak ruke" nakon što se vratila kući s višemjesečne kraljevske turneje.

Podsjećamo, prema Guinnessovoj knjizi rekorda, "Spare" je postala najprodavanija publicistička knjiga svih vremena.

Autobiografija princa Harryja, koja sadrži zapanjujuća otkrića o britanskoj kraljevskoj porodici, prodana je u 1,43 miliona primjeraka prvog dana prodaje čime je postavljen novi rekord.