navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Bez uniforme

Princ Harry pogođen i demoralisan nakon gubitka vojnih titula

Princ Harry se nakon izlaska iz kraljevske porodice morao odreći mnogih privilegija i titula, no gubitak vojnih titula, što podrazumijeva da više neće nositi uniformu kao kapetan Kraljevskih marinaca, počasni zapovjednik Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva i počasni general Kraljevske mornarice, naročito ga je pogodio i demoralisao, stoji u biografiji "Finding Freedom" autora Omid Scobie i Carolyn Durand.

Objavljeno: 14.09.2020. u 21:56
get url
text

Prema pisanju Mirrora, Harry je bio prisiljen da se odrekne ceremonijalnih uloga u britanskoj vojsci, što je doživio jako emotivno. Inače, kao umirovljeni vojnik uvijek bi mogao nositi svoje medalje, no odstupanje od kraljevskih obaveza mijenja situaciju po pitanju ovih titula.

Harry je nakon napuštanja snaga 2015. godine obećao da će održavati veze s vojnicima.

- Dok sam bio u vojsci nisam bio princ, bio sam samo Harry - rekao je on svojevremeno tako nije ni čudno što ga je oduzimanje vojne titule toliko pogodilo.

Nakon izlaska iz kraljevske porodice i preseljenja u Kaliforniju Harry i Meghan se trude samostalno finansijski osigurati. Nedavno su sa streaming servisom Netflix potpisali ugovor vrijedan 150 miliona dolara, osnovali su i producentsku kompaniju, a bavit će se proizvodnjom dokumentaraca, filmova, televizijskih sadržaja i dječijih programa.