Svi oni koji su ikada učili roditelje, bake i djedove kako da se koriste savremenom tehnologijom, sigurno će se poistovijetiti sa britanskom princezom Anne i njenom mukom da svoju majku, britansku kralljicu Elizabetu II, nauči da se koristi aplikacijom Zoom.

Kako prenosi Daily Mail, kad je 94-godišnja kraljica obavila svoj prvi javni video poziv, asistirala joj je upravo kćerka Anna.

U objavljenom isječku iz dokumentarca koji će uskoro biti prikazan povodom 70. rođendana princeze Anne, princeza pita majku:

"Vidiš li nas sve? Trebala bi imati šest ljudi na ekranu."

Kraljica joj odgovara:

"Da. Zapravo, vidim četvero ljudi."

Na to joj princeza Anne odgovara:

"Ma dobro, mene ne trebaš. Znaš kako ja izgledam".

Društvene mreže ubrzo su se užarile, a mnogi su kazali kako je lijepo vidjeti kraljicu kako se zabavlja te da jedva čekaju pogledati čitav dokumentarac.

Na početku videa Anne čeka da se njena majka priključi video pozivu iz svog doma u dvorcu Windsor.

"Ovdje Tom", čuje se glas kraljičinog privatnog pomoćnika Toma Lainga – Bakerea koji namješta tehniku.

"Evo predstavljam Njeno veličanstvo, kraljicu."

Anne tada kaže:

"Dobro jutro Windsor", a kraljica odgovara: "Dobro jutro. Jako mi je drago da sam vam se mogla priključiti."

Ovaj, za kraljicu prvi u životu, video-poziv organiziran je još u junu povodom Nacionalne sedmice njegovatelja koji brinu za oboljele od koronavirusa.

Putem Zooma, kraljica je 20-tak minuta slušala svjedočanstva mahom žena o njihovim iskustvima i problemima sa kojima su se susrele brinući za oboljele.

Čitav dokumentarac o princezi Anni povodom njenog 70. rođendana bit će prikazan u augustu, a u njemu Anne kaže i kako se ni za živu glavu ne bi približila jednoj od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu, Twitteru, čak ni da joj plate.

"Sva ta tehnologija... Ostati u kontaktu je jedno, ali to nije isto. Mogućnost da susretneš ljude uživo, to je ono što čini razliku", kaže princeza.

 

Anne u dokumentarcu govori i o zelenoj energiji i brizi za okolinu, kao i o detaljima iz privatnog života.