Recept za kremasti desert sladoled je toliko jednostavan da pogriješiti ne mogu ni početnici u kuhanju. Iako priprema traje kratko, potrebno je čekati nekoliko sati da se sladoled zaledi.

Sastojci:

400 g slatkog vrhnja
200 g kondenziranog mlijeka
2 kašike vanilin šećera
čokoladni keksi (količina po potrebi)

Priprema:

Izmiksajte vrhnje i kondenzirano mlijeko tako da dobijete čvrstu masu. U to dodajte vanilin šećer i još malo izmiksajte. Potom u kalup složite red keksa. Na to rasporedite kremu pa prekrijte s drugim redom keksa. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u duboko zamrzavanje na nekoliko sati. Na kraju sladoled izrežite na kocke i poslužite.

Napomena: Umjesto čokoladnih keksa možete koristiti kekse s maslacem ili oblatne.

Pripremu ovog odličnog deserta pogledajte u videu

Izvor: Coolstyle