Ljeto je mnogima omiljeno doba godine, no bez jedne stvari bismo mogli - pretjeranog znojenja, naročito kad je o licu riječ. Dok nekima daje lijepi sjaj, drugi kao da se cijede.

Prvi korak za smanjenje znojenja lica je izbjegavanje stvari koje ga pogoršavaju.

- Ograničenje unosa začinjene hrane, kofeina ili alkohola može smanjiti toplinu koju tijelo stvara nakon konzumiranja te hrane - izjavila je dermatologinja Ksenia Sobchak iz Londona.

To zauzvrat može smanjiti znojenje. Naime, konzumacija alkohola može ubrzati otkucaje srca i proširiti krvne sudove na koži, što može potaknuti znojenje. Kofein, stimulans, ima sličan učinak na ubrzanje otkucaja srca.

Začinjena hrana često sadrži hemikaliju koja se zove kapsaicin, zbog koje se vaše tijelo osjeća toplije jer znojenjem se tijelo zapravo hladi.

Vizažisti imaju super ideju kako smanjiti očigledan sjaj lica.

- Predlažem da nosite sa sobom listiće od riže, kad osjetite da vrućina dolazi u lice, samo se malo potapkajte - izjavila je vizažistica Mary Winkenwerder, piše Bestlifeonline.

Od savjeta ističe se i onaj povezan sa samim proizvodima i teksturama. Naime, bolje je koristiti formule koje matiraju, brendovi nude takve pudere, rumenila i sjenila.

Tu su i mat ruževi, koji će vam pomoći ako vam se znoji područje iznad usana.

Birajte formule u kamenu koje je lako tapkati po licu, kao i one u prahu. Lice će najviše zasjajiti masne i kremaste formule, stoga ih je ovih dana bolje zaobići. Znojenje lica na svakodnevnoj bazi smanjit će i hidratantne kreme koje će se pobrinuti da ono bude vlažno u svim slojevima, stoga će manje reagirati na vanjske utjecaje. Tu je i piling, kojeg je dobro koristiti par puta sedmično, kako bismo skinuli pretjerani sebum i masnoću koja se na koži taloži usred znojenja.

Izvor: Coolstyle