navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ukusno

Savršeni mekani omlet sa povrćem za zdrav doručak

Ukoliko niste do sada ovladali umijećem pripreme omleta, sada je pravo vrijeme da savladate ovu jednostavnu tehniku.

Objavljeno: 15.05.2022. u 10:21
get url
text
Omlet sa povrćem
Omlet sa povrćem

Sastojci:
4 jaja
glavica crnog luka
šolja gljiva
paprika
paradajz
ulje
So i biber
Svježi peršun

Prvo pripremite povrće. Isjeckajte luk, zatim paradajz, papriku i gljive. Ako vam je lakše, možete sve povrće staviti u sjeckalo. Razbijte jaja u zdjelu i dobro ih izmutite. Možete im dodati malo vode, koja će im dati dodatnu prozračnost. Zatim dodate so i biber.

Zagrijte ulje u tavi na srednjoj jačini vatre. Kada se ulje zagrije, dodajte luk i papriku i dinstajte dok ne omekša. Nakon toga dodate i paradajz. Kada voda od povrća ispari, dodajte i gljive.

Nakon što je povrće omekšalo, i rasporedili ste ga ravnomjerno po cijeloj tavi, uspite jaja i pustite par minuta da se zapeče. Omlet pržite po ukusu, u zavisnosti da li želite da bude dobro zapečen ili malo siroviji. Nakon što ste ga ispekli, omlet servirate u tanjir i dodate malo svježeg peršuna, te rukolu i šeri paradajz.