Ukoliko niste do sada ovladali umijećem pripreme omleta, sada je pravo vrijeme da savladate ovu jednostavnu tehniku.

Sastojci:
4 jaja
glavica crnog luka
šolja gljiva
paprika
paradajz
ulje
So i biber
Svježi peršun

Prvo pripremite povrće. Isjeckajte luk, zatim paradajz, papriku i gljive. Ako vam je lakše, možete sve povrće staviti u sjeckalo. Razbijte jaja u zdjelu i dobro ih izmutite. Možete im dodati malo vode, koja će im dati dodatnu prozračnost. Zatim dodate so i biber.

Zagrijte ulje u tavi na srednjoj jačini vatre. Kada se ulje zagrije, dodajte luk i papriku i dinstajte dok ne omekša. Nakon toga dodate i paradajz. Kada voda od povrća ispari, dodajte i gljive.

Nakon što je povrće omekšalo, i rasporedili ste ga ravnomjerno po cijeloj tavi, uspite jaja i pustite par minuta da se zapeče. Omlet pržite po ukusu, u zavisnosti da li želite da bude dobro zapečen ili malo siroviji. Nakon što ste ga ispekli, omlet servirate u tanjir i dodate malo svježeg peršuna, te rukolu i šeri paradajz.

 

Izvor: Faktor