navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Istraga u toku

Scenaristica tvrdi da je Alec Baldwin namjerno pucao iz pištolja

Alec Baldwin (63) je "namjerno" pucao iz pištolja prema snimateljici Halyni Hutchins na setu filma "Rust", zanemarujući protokol snimanja u smrtonosnoj pucnjavi, stoji u novoj tužbi podnesenoj u srijedu od supervizorice scenarija Mamie Mitchell.

Objavljeno: 18.11.2021. u 11:16
get url
text

- Vidjela sam Aleca kako se kreće s pištoljem za kameru. Gospodin Baldwin je odlučio igrati ruski rulet s napunjenim pištoljem, a da ga nije provjerio i bez da je oružarka to učinila. Njegovo ponašanje i ponašanje producenata… bili su namjerni postupci i/ili propusti, bez opravdanog razloga i uz potpuno zanemarivanje posljedica - rekla je Mamie, koja je sa seta nazvala hitnu kada je Baldwin usmrtio Hutchins i povrijedio reditelja Joela Souzu, piše New York Post.

Držala je scenarij i provjeravala fotografije na Iphoneu kada je čula eksploziju.

- Ostala sam zapanjena. Čula sam nekoga kako stenje i okrenula sam se, a reditelj je padao i držao se za gornji dio tijela. Okrenula sam se prema Alecu i vidjela Halynu kako pada lijevo od mene. Alec Baldwin je namjerno, bez opravdanog razloga ili opravdanja, napeto, pucao i punio pištolj, iako nadolazeća scena koja bi se snimala nije zahtijevala napinjanje i ispaljivanje vatrenog oružja - prisjetila se Mitchell.

Također je rekla da je svaki sigurnosni protokol osmišljen kako bi se osigurala sigurnost s vatrenim oružjem na snimanju zanemaren, kao što je prisutnost bojevog streljiva na snimanju, te da su "radnje koje su poduzete" tog dana "bile protiv svih industrijskih normi".