navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Veliki uspjeh

Sinoć je proglašena za najljepšu ženu Engleske, a danas počinje raditi kao doktorica

Rođena je u Indiji, gdje je i živjela do devete godine, kada se sa porodicom preselila u Englesku

Objavljeno: 02.08.2019. u 09:30
get url
text
Bhasha Mukherjee

Pobjednica takmičenja Miss Engleske počinje raditi kao doktorica tek nekoliko sati nakon što je osvojila ovo takmičenje ljepote.

Bhasha Mukherjee (23) iz Derbyja proglašena je za Miss Engleske u četvrtak navečer, a prema pisanju Daily Maila, ona posjeduje dvije medicinske diplome, "genijalan" IQ te tečno govori pet jezika. Danas počinje raditi kao doktorica u bolnici u Bostonu (Lincolnshire).

- Neki ljudi vjeruju da su djevojke sa takmičenja ljepote praznoglave, ali mi sve imamo cilj. Pokušavamo pokazati svijetu da izgled nije sve što imamo. Mi ustvari pokušavamo iskoristiti naš utjecaj da uradimo nešto dobro – kazala je prije takmičenja.

Mukherjee ima IQ 146. Rođena je u Indiji, gdje je i živjela do devete godine, kada se sa porodicom preselila u Englesku. Diplomirala je na dva studija: jedan iz medicinskih nauka, a drugi iz medicine i hirurgije na Univerzitetu Nottingham.

- U školi sam uvijek bila ljubimac nastavnika. Osvojila sam Einsteinovu nagradu zbog toga što sam bila najpametnija u svom razredu i bila sam najbolja u školi u rezultatima GCSE-a – kazala je.

Kao pobjednica na takmičenju Miss England, učestvovat će u izboru za Miss svijeta.