navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sportisti, glumci, muzičari

Šta su poznati muškarci u BiH naučili spremati u kuhinji u vrijeme koronavirusa?

Vrijeme je koronavirusa, izolacije i socijalne distance. Dani koje provodimo u toplini doma su prilika da uživamo uz naše najbliže, te se posvetimo zanimljivim aktivnostima za koje prije nismo imali vremena zbog poslovnih obaveza i ubrzanog životnog tempa.

Objavljeno: 01.04.2020. u 08:36
get url
text

Jedna od njih u koju možete uključiti cijelu porodicu i lijepo provesti nekoliko sati je i kuhanje. Iako je većina ljudi, pa tako i poznati glumci, pjevači, sportisti navikla na obroke u restoranima, sada imamo priliku da te obroke pomno isplaniramo, jedemo zdravije i izbalansirano, pa čak i iz ove krize izađemo sa nekoliko kilograma manje.

Često možemo čuti kako su muškarci bolji kuhari, tako da smo nekoliko poznatih pitali kako i šta kuhaju ovih dana, te jesu li eksperimentirali u kuhinji i unaprijedili svoje kulinarske vještine. Odgovori su zanimljivi, pa pročitajte, a možda dobijete i neku ideju šta da pripremite porodici u narednim danima.

- Posljednje jelo koje sam naučio pripremati je zelena tjestenina s kozicama. Evo, otkrit ću i kako je pripremam. Izdinstam luk i stavim kozice na kratko u maslinovom ulju sa tim lukom. Skuham zelenu tjesteninu od špinata 10 minuta, a potom miksam razno povrće, koje također pripremam 10 minuta. Ocijeđenu tjesteninu i povrće stavljam u tavu sa kozicama i lukom. Dodam još malo maslinovog ulja i to sve dinstam oko 5 minuta. Dodajem sol i biber, i po želji mogu se dodati komadići suhog mesa - otkriva Alen Islamović.

Hitmejker Mirko Šenkovski Geronimo, autor brojnih hitova, kao što su "Čardak", "Lavanda", "Romanija", "Sofra"..., ističe da vrijeme u izolaciji koristi za pisanje novih pjesama, ali i da nauči spremanje nekih jela koje voli jesti.

- Dragana me je naučila da pravim pravu bosansku sarmu. Recept neka ostane tajna jer se on već nekoliko generacija prenosi u njenoj porodici - kaže Šenkovski.

{$galerijaFotografija}

Izudin Bajrović, glumac i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, kaže da se ne snalazi dobro u kuhinji, a ni koronavirus ga nije natjerao da nauči da sprema više jela.

- Znam otvoriti haše i rastopiti ga, te pripremiti jaja na dva načina i skuhati špagete – govori Bajrović.

Sličan je slučaj i sa našim kantautorom Eldinom Huseinbegovićem.

- Posljednjih sedmica usavršio sam pravljenje palačinaka, pošto ih sada pravim svaki drugi dan – uz osmijeh kaže Huseinbegović.

Nogometni as Elvir Bolić na glasu je kao dobar kuhar, ali i veliki ljubitelj italijanske kuhinje.

- Sada sam eksperimentirao sa nekoliko novih salata. Recepte sam dobio od kolega iz Italije i iskoristio sam sve povrće koje nađem na pijaci – pojašnjava popularni Bola.

Zaim Poturić, bivši televizijski voditelj i autor više od stotinu muzičkih djela, otkrio nam je svoj recept za pohovana pileća prsa, koja voli da priprema.

- Pileća prsa mariniram bar sat vremena u mlijeku. Onda ih valjam u brašno, jaja i prezlu, baš tim redoslijedom. Pržim ih na maslinovom ulju desetak minuta. Kao prilog preporučujem rižu kuhanu sa onim kockicama za supu – savjetuje Zaim.

 

Šta poznati kuhaju u vrijeme koronavirusa, 30.03.2020
1 od 6
left-arrowright-arrow