navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Najjači čovjek BiH

Strongman Adin Arnaut u Beču odlikovan Ordenom časti Plamena mira

Ja sam bio šef obezbjeđenja porodice Habsburg i dio obezbjeđenja kneza Alberta, kaže Arnaut

Objavljeno: 22.10.2019. u 18:00
get url
text

Strongman Adin Arnaut, kojeg često nazivaju i najjačim čovjekom u BiH, nedavno je boravio u Beču na poziv austrijske carske porodice Habsburg, nadvojvotkinje Herte Margarete Habsburg-Lothringen i njenog supruga, nadvojvode Sandora Habsburg-Lothringena.

Povod je bio događaj u organizaciji ovog bračnog para koji stoji iza Plamena mira, svjetske neprofitne i neovisne organizacije za promociju mira u svijetu, a koji je ovom prilikom ugostio i kneza Alberta II od Monaca. Naš strongman tako se našao u društvu uglednih monarha i pripadnika svjetske političke i diplomatske elite.

- Ovaj bračni par osnovao je i vodi organizaciju Plamen mira, koja je zastupljena u preko 70 zemalja. Povod je bio dolazak kneza Alberta II od Monaca na jedan od događaja u njihovoj organizaciji u palači Franza Josepha. Ja sam bio šef obezbjeđenja porodice Habsburg i dio obezbjeđenja kneza Alberta. Eventu je prisustvovalo 1.200 ljudi, a sam događaj je bio posvećen promociji mira u svijetu i ukazivanju na dešavanja u svijetu. Prije tri godine sam upoznao ovaj bračni par kada sam bio angažiran na jednoj gala večeri u njihovoj organizaciji. Inače, moj brat Džaner Arnaut je jedan od menadžera porodice. Oni su izrazili želju da ja budem prisutan na ovom događaju kada tu bude knez Albert, koji je nakon deset godina posjetio Beč samo ovim povodom. Nakon događaja sam od carske porodice Habsburg dobio Orden časti Plamena mira. U razgovoru su mi rekli da bi se naredne godine ovaj događaj mogao upriličiti u BiH, što bi bilo jako dobro za našu zemlju - kaže Adin Arnaut.

{$galerijaFotografija}

 

arnaut austrija.jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow