navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Prenatalni fitness

Trudni ste i želite vježbati kod kuće: Isprobajte treninge sa ove aplikacije

Trudni ste, ali se ne želite odreći vježbanja. Odluka koju platformu ćete izabrati zavisi od vaših ličnih potreba i ciljeva fitnessa.

Objavljeno: 02.11.2021. u 09:27
get url
text

Većina platformi nudi klase različitih nivoa, intenziteta i vrsta. Ipak, željet ćete biti sigurni da je program koji izaberete izazovan, daje prostor za rast i nudi priliku da isprobate nešto novo.

Ako ste trudni odlično je prilagoditi vježbe upravo tom razdoblju, a tu se jedna aplikacija pokazala najboljom za kreiranje zajednice i vježbi prilagođene trudnicama i oporavku nakon trudnoće.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Bloom Method (@thebloommethod)

Riječ je o aplikaciji Bloom Method, čiji su instruktori vješti u podučavanju sigurnih vježbi dizajniranih posebno za trudnice, odnosno prenatalni fitness.

Platforma također nudi kurseve za žene koje se spremaju na začeće i za nove mame, tako da ćete imati mogućnost nastaviti i nakon trudnoće.

Platforma Bloom Methoda uključuje satove snage, kardio i HIIT za svako tromjesečje.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Bloom Method (@thebloommethod)

Dostupni su i kusrevi barrea i joge, a ono najvažnije, također ćete naučiti kombinirati dijafragmalno disanje s aktivacijom jezgre i dna zdjelice kako biste se pripremili za porođaj.

Iako imaju certifikat da su satovi profesionalni, organizirani i prikladni za sve nivoe fitnessa, svakako zapamtite da ako ste trudni ili ste nedavno rodili, preporučuje se prije toga razgovarati s ljekarom prije početka novog programa vježbanja.