navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zaboravite dijete

Udebljali ste se, ali ne znate kako smršati: Ovo su trikovi koji provjereno donose rezultate

Udebljali ste se, ali ne znate kako biste se oslobodili viška kilograma!? Stručnjaci ističu da vam do idealne težine nije potrebno iscrpljivanje strogim dijetama.

Objavljeno: 13.03.2020. u 18:18
get url
text

Slijedite nekoliko jednostavnih pravila i bit ćete iznenađeni rezultatima.

Oni ni u najmanjoj mjeri neće narušiti vaše zdravlje, a kilogrami će se samo topiti. Osobe koje su isprobale ove metode kažu da su više nego efikasne:

Pravilno disanje

Redovne vježbe disanja mogu normalizirati metaboličke procese u tijelu. Petnaest minuta dnevno dovoljno je da biste poboljšali stanje.

Toplo hladno tuširanje

Ova "caka" daje odlične rezultate i pokreće cirkulaciju. Osim što pomaže u započinjanju procesa razgradnje masti, doprinosi boljem izgledu i elastičnosti kože.

Na kraju tuširanja, problematičan predio prijeđite potpuno hladnom vodom, a potom toplom i tako nekoliko puta.

Osim toga, dobro će doći kod aritmije, hipertenzije i oslabljenog imuniteta.

Masaža

Nije potrebno da odlazite na skupe masaže u neki salon, to možete provesti i u kućnoj varijanti. Pet minuta dnevno masiranja problematičnih područja uveliko će pomoći da se oslobodite viška kilograma.
Masaža se nalazi na samom vrhu po efikasnosti kada je mršanje u pitanju.

Jedite u određeno vrijeme

Izraelski naučnici su sigurni da u borbi protiv viška kilograma nije važno šta jedete, već kada jedete. Obrok na svaka tri sata, odnosno tri glavna i dvije užine, dobitna su kombinacija u mršanju. Vrijeme bi trebalo biti identično svakog dana.

Jedite u tišini

Naučnici su također dokazali da osoba puno više pojede ako je izložena buci, jer ona otežava koncentraciju na obrok i postaje teško shvatiti kad je tijelo sito.

Tokom obroka ne slušajte muziku i ne gledajte televiziju niti bilo šta što bi vam moglo poremetiti pažnju.

Brojite zalogaje

Više pažnje obratite na broj zalogaja nego na kalorije koje namirnica ima.

Provedeno istraživanje pokazalo je da su osobe koje su svaki zalogaj žvakale između 20 i 30 puta, za mjesec izgubile tri kilograma više od onih koje to nisu radile.

Jedite manje obroke

Ako postavite veliku tanjir ispred sebe, automatski ćete željeti više hrane, a postoji i velika vjerovatnoća da ćete pojesti sve što se nalazi u tanjiru čak iako ste siti.
Bolje je jesti pet do šest malih obroka dnevno nego obilan doručak, ručak i večeru.

Neka kuhinja bude uvijek čista

Naučnici vjeruju da nered u kuhinji izaziva stres, a kad se nivo kortizola (hormona stresa) u organizmu poveća, u tom slučaju javlja se i napad gladi.

Spavajte dovoljno

Nedostatak sna dovodi do želje za slatkišima i masnom hranom, a to se događa jer se tijelo nastoji opskrbiti energijom kako biste mogli duže ostati budni.
Bez normalnog ritma sna nije moguće doći do vitke linije.