navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Kako je pripremiti

Zdrava verzija omiljenog jela: Od keto pizze nećete imati težinu u želucu

Pizza je jedno od onih jela koje svi volimo, ali mnogi nakon što je pojedu osjećaju težinu u želucu.

Objavljeno: 01.12.2023. u 22:23
get url
text

Kako vam se to ne bi događalo postoji puno verzija zdravih pizza, počevši od tijesta i brašna, pa do onih u kojima neki sastojci imitiraju tu bazu na koju ide fil.

Recept koji vam predlažemo je verzija keto pizze s podlogom koju ćete pripremiti u roku od pet minuta.

Završetak ove pizze može otići u dva smjera, a o čemu je riječ doznajte u nastavku.

Potrebni sastojci za podlogu: dva bjelanca, jedno jaje, dvije kašike parmezana, jedna kašika psyllium ljuskica (prirodni probiotik i laksativ, možete ga nabaviti u bolje opskrbljenim trgovinama).

Za fil: pelat ili umak od paradajza, pureća šunka, žuti sir, mozzarella, mješavina začina (origano, majčina dušica, ruzmarin), listići svježeg bosiljka, kokosovo ulje.

Postupak pripreme:

U blender stavite sve sastojke za podlogu, pa ih blendajte oko minutu.

Za to vrijeme zagrijte tavu namašćenu uljem, pa dodajte smjesu koji ste blendali.

Kada se podloga zapeče s jedne strane, okrenite je.

Potom je premažite umakom od paradajza s dodatkom začinske mješavine. Dodajte nairendani žuti sir, tanko narezanu šunku i natrganu mozzarellu.

Sve skupa potom možete prebaciti na nekoliko minuta u rernu dok se sir u potpunosti ne otopi (ako vam tava to dozvoljava ili prebacite u pleh) ili pak poklopite tavu i sačekajte da se dogodi isto.

search icon
prikaži komentare (0)