Kako vam se to ne bi događalo postoji puno verzija zdravih pizza, počevši od tijesta i brašna, pa do onih u kojima neki sastojci imitiraju tu bazu na koju ide fil.
Recept koji vam predlažemo je verzija keto pizze s podlogom koju ćete pripremiti u roku od pet minuta.
Završetak ove pizze može otići u dva smjera, a o čemu je riječ doznajte u nastavku.
Potrebni sastojci za podlogu: dva bjelanca, jedno jaje, dvije kašike parmezana, jedna kašika psyllium ljuskica (prirodni probiotik i laksativ, možete ga nabaviti u bolje opskrbljenim trgovinama).
Za fil: pelat ili umak od paradajza, pureća šunka, žuti sir, mozzarella, mješavina začina (origano, majčina dušica, ruzmarin), listići svježeg bosiljka, kokosovo ulje.
Postupak pripreme:
U blender stavite sve sastojke za podlogu, pa ih blendajte oko minutu.
Za to vrijeme zagrijte tavu namašćenu uljem, pa dodajte smjesu koji ste blendali.
Kada se podloga zapeče s jedne strane, okrenite je.
Potom je premažite umakom od paradajza s dodatkom začinske mješavine. Dodajte nairendani žuti sir, tanko narezanu šunku i natrganu mozzarellu.
Sve skupa potom možete prebaciti na nekoliko minuta u rernu dok se sir u potpunosti ne otopi (ako vam tava to dozvoljava ili prebacite u pleh) ili pak poklopite tavu i sačekajte da se dogodi isto.