open-navfaktor-logo
search
BEST Mostar
Hackathon 2024: Mladi talenti imaju priliku da se dokažu
Tokom 35 sati takmičenja, timovi od tri do pet članova imali su priliku da osmisle inovativna rješenja za zadatu temu
Marketing
13.03.2024. u 16:41
get url
text
Učesnici takmičenja Hackathon 2024
Uspješno je zatvaren četvrti zaredom održani Hackathon 2024 u organizaciji BEST Mostar.
Hackathon, programersko takmičenje koje organizuje Tehnički klub Univerziteta "Džemal Bijedić" BEST Mostar, uspješno je završeno četvrtu godinu zaredom, pružajući mladim talentima priliku da pokažu svoje vještine i kreativnost u oblasti informacionih tehnologija.
Održan u periodu od 8. do 10. marta 2024. godine u prostorijama INTERA Tehnološkog parka, Hackathon je privukao srednjoškolce završnih razreda i studente iz cijele Bosne i Hercegovine. Cilj ovog događaja bio je podsticanje kreativnog razmišljanja i pružanje prilike za razvoj i unaprjeđenje vještina u rješavanju složenih problema.
Tokom 35 sati takmičenja, timovi od tri do pet članova imali su priliku da osmisle inovativna rješenja za zadatu temu. Svi takmičari su imali podršku iskusnih mentora iz vodećih IT firmi iz BiH, koji su im pružili savjete i smjernice tokom razvoja njihovih projekata.
"Hackathon je prvenstveno prijateljskog karaktera, osmišljen s ciljem promovisanja saradnje, inovacija i zajedničkog rasta. Svi učesnici su imali priliku da nauče, rastu i izgrade mostove prema uspješnoj karijeri u IT sektoru", istakao je Enis Džemidžić, Koordinator za odnose s javnošću Hackathona.
Najbolji timovi su nagrađeni vrijednim novčanim nagradama:
1. mjesto - 2000 KM
2. mjesto - 1000 KM
3. mjesto - 500 KM
Prijave za učešće na takmičenju su bile otvorene do 20. februara, a organizatori su već najavili planove za slijedeću godinu.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.