16. august

Sarajevo Film Festival na Dan žalosti bez društvenih događanja

Povodom zločina u Gradačcu, Sarajevo Film Festival organizira javni razgovor na kojem će o umjetničkim i medijskim reprezentacijama nasilja nad ženama govoriti filmski stvaraoci koji su se tom temom bavili u vlastitom radu i kroz društveni angažman.

Na panelu "Femicid u filmu, televiziji i novim medijima" govorit će rediteljice Aida Begić, Vanja Juranić, Kumjana Novakova, reditelj Ademir Kenović i glumica Nadine Mičić, a razgovor će moderirati Nebojša Jovanović. Panel će se održati 16. augusta na Festivalskom trgu, s početkom u 10.30 sati.

- Ovim putem obavještavamo našu publiku i goste Festivala, da će se u srijedu, 16. augusta, na Dan žalosti, Festival okrenuti isključivo ključnim aktivnostima – filmskim projekcijama, radionicama, predavanjima i prezentacijama. U znak poštovanja prema žrtvama, društvenih događanja u organizaciji Sarajevo Film Festivala neće biti - istakli su iz SFF-a.

Tako sutra neće biti ni Crvenog tepiha.

Na Dan žalosti u Tuzlanskom kantonu, projekcija filma u sklopu Sarajevo Film Festivala u Tuzli, u Bingo Ljetnom kinu Tuzla, nije održana.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga