open-navfaktor-logo
search
Vrtoglavi dug
Advokat Suljić uvjetovao čelnike Slobode, javio se prozvani Šećerbegović
Mnogo prašine u bosanskohercegovačkoj, posebno tuzlanskoj sportskoj javnosti podigla je informacija da Fudbalski klub Sloboda mora Advokatskom društvu Suljić d.o.o. isplatiti dugovanja u iznosu 904.828,50 KM, od čega je osnovni dug 475.961,53 KM, a preostali iznos odnosi se na zatezne kamate.
15.02.2024. u 20:23
get url
text

VEZANI TEKST - Detalji sporazuma sa Suljićem: Pod ovim uvjetima FK Sloboda smanjit će dug za 350.000 KM!
 

Jasno je da Sloboda nema taj novac, navijači i simpatizeri kluba s Tušnja opravdano su strahovali od najcrnjeg scenarija, a u proteklim danima potvrđena je informacija da su dvije strane postigle načelni sporazum i definirale način i rokove otplate potraživanja.

Sloboda je ranije izgubila spor u vezi s dugom prema bivšem predsjedniku, rahmetli Davudu Zahiroviću, a riječ je o pravosnažno presuđenom povratu pozajmica.

Dug je prenesen na advokata Suada Suljića koji je u razgovoru za Faktor, kao glavnog krivca što se uopće došlo u ovu situaciju, označio nekadašnjeg predsjednika Slobode Elmira Šećerbegovića.

Suljić je, prema vlastitom priznanju, u novom sporazumu aktuelnu garnituru čelnika Slobode, između ostalog, uvjetovo da u nadolazećim izborima za tijela u FSBIH, NSFBiH, NS TK i Grada Tuzle, ne može imenovati niti jednu osobu iz uprave Crveno-crnih koju je predvodio Šećerbegović.

U međuvremenu, redakciji Faktora javio se i Šećerbegović, prvi čovjek fudbala u najmnogoljudnijem kantonu. Njegovu reakciju, bez intervencija, prenosimo u cjelosti.

Poštovani,

- S obzirom na to da je vaš cijenjeni portal u nekoliko objavljenih tekstova u prethodnim danima objavio moje ime kao dio samog teksta, dopustite mi da dam samo kratak komentar na situaciju vezano za slučaj Suljić.

- Vezano za sam slučaj ne želim uopšte da komentarišem isti. Svako ko ima uvid u spis i dokumente vezano za ovaj slučaj može sam donijeti valjane zaključke.

- Ono što želim samo da naglasim je to da sam nakon saznanja da uvaženi advokat Suljić ima određene uvjete vezano za sklapanje sporazuma, odmah kontaktirao strukture FK Sloboda sa molbom da što se tiče mene lično, pristanu na sve ponuđene uvjete u dijelu koji se odnosi na moje ime - bez ustezanja. Dodatno, ukoliko uvaženi advokat Suljić ima još dodatnih želja vezano za moj angažman oko kluba, a da to može dodatno osloboditi klub dijela obaveza, slobodno neka ih izrazi i ja ću ih rado sve prihvatiti. Jedinu molbu koju imam je da svi mi prestanemo koristiti ime kluba u ličnim animozitetima. Lijep pozdrav- stoji u reakciji koju potpisuje Šećerbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.