open-navfaktor-logo
search
Stigao u Sarajevo
Ahmedhodžić: Čim sam otišao u Englesku, mami sam rekao da ne mora više raditi
Anel Ahmedhodžić iza sebe ima sjajnu sezonu u Sheffield Unitedu.
02.06.2023. u 09:18
get url
text

VEZANI TEKST - Skočila mu cijena: Ahmedhodžić vrijedi 40 miliona KM
 

Klub se plasirao u engleski Premiership, bh. defanzivac je briljirao sa šest golova, brojni mediji uvrstili su ga u tim sezone, a cijena mu je porasla na 20 miliona eura.

Ahmedhodžić je nedavno postao otac. Stigao je u Sarajevo, a u razgovoru za portal Reprezentacija.ba otkrio je da "ganja" pasoš za sina Isaka.

Ovog mjeseca Ahmedhodžića i Zmajeve čekaju novi kvalifikacijski dueli, ovaj put protiv Portugala i Luksemburga, a okupljanje je zakazano za 7. juni. Pun je optimizma.

– Uvijek sam optimističan. Vjerujem da možemo pobijediti u obje utakmice, neće biti lako, naročito protiv Portugala, ali što ne bismo vjerovali? Kada smo svi kao jedan, sve je moguće, vidjelo se i protiv Islanda. Pozitivno je i što imamo jako dobar odnos sa selektorom Hadžibegićem, puno priča s nama, a ujedno je i autoritet. Svi ga poštujemo. Sada ćemo imati više vremena nego u martu da se pripremimo za utakmice - rekao je Ahmedhodžić.

Ponosni u kakvog je čovjeka izrastao su i njegovi roditelji.

- Moja majka je radila u jednom hotelu. Nije to bilo lako. Čim sam otišao u Englesku, rekao sam joj da više ne treba raditi, da sam tu što joj god treba. Sretan sam što sam imao tu mogućnost da joj olakšam - otkrio je na kraju razgovora za Reprezentacija.ba Ahmedhodžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.