open-navfaktor-logo
search
Duel na Grbavici
Akrapović i Petrović složni, oba trenera nezadovoljna rezultatom
Fudbaleri Željezničara i Zrinjskog podijelili su bodove (0:0) u meču 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
17.02.2024. u 18:01
get url
text
FOTO: Ajdin Cocalić

Nakon meča treneri oba tima su dali svoj komentar.

- Mi ne treba da se žalimo. Ambijent fenomenalan, teren fenomenalan. Željo je na duge kontre i lopte probao da nas ugrozi. Imali su dva zicera, imali smo i mi. Sve u svemu nisam zadovoljan sa rezultatom i prikazanom igrom. Mi možemo puno bolje. Nismo izgubili, idemo dalje - kazao je Željko Petrović, trener Zrinjskog.

- Ako je moguće da se liga smanji na 10 klubova, da se uvede VAR. O tome trebaju razmišljati ludi koji se bave za dobrobit lige i fudbala. Danas nismo više zaslužili od boda. Bili smo primorani da izvršimo dvije izmjene u prvom dijelu, zbog pravila U-21. Trebali smo praviti višak na sredini terena, jer smo igrali sa tri vezna a oni sa dva.

Željo je bio odličan, ali sam malo razočaran jer nismo pokazali ono što smo radili šest nedjelja - dodao je Petrović.

Potom je riječ dobio i Bruno Akrapović, trener Željezničara.

- Mogu da budem zadovoljan sa igrom, sa rezultatom ne. Imali smo bolje šanse, mogli smo doći do tri boda. Nosili smo dobro loptu, ali protiv jednog mnogo dobrog protivnika uspjelo nam je to.

Raduje me da su igrači otišli kod navijača i proslavili igru, mogu da se odmore još malo jer nas čeka težak posao. Mislim da su momci dali sve od sebe - rekao je Akrapović.

- Igrali smo 3-4-3 koji je opasan sistem, ali nismo uspjeli dati gol kako bismo nagradili publiku. Hiroš? On je naš kreativac. U svim rješenjima se dvoumio, mora brže da se rješava lopte. Ali srećom nismo primili gol iz oduzetih lopti. Ključ je bio da isključimo Bilbiju iz igre, uspjeli smo u tome. Tokom utakmice sam bio miran, jer sam znao da momci to mogu iznijeti. Samo dvije izmjene? Protiv jedne takve ekipe nisam imao po pozicijama igrače koji bi mogao zamijeniti.

Bio bi rizik da sam u veznom redu mijenjao i da ostavimo prostor brzim igrača Zrinjskog da me kazne. Radit ćemo i na realizaciji u budućnosti - dodao je strateg Plavih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.