open-navfaktor-logo
search
Trener Plavih
Akrapović optimističan pred meč sa Zrinjskim: Želim igračima usaditi u glavu da je sve moguće
Faktor
15.03.2024. u 12:39
get url
text
FOTO: Screenshot/FK Željezničar
Fudbaleri Željezničara će u okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati Zrinjskom. Utakmicu je najavio šef struke Plavih Bruno Akrapović.
Željo je i dalje bez osvojenog boda u gostima ove sezone, a slijedi im susret s aktuelnim prvakom. Međutim, Akrapović ističe da su njegova očekivanja pozitivna.
- Ekipa je imala mnogo, mnogo razgovora gdje smo analizirali, pričali i tražili uzroke za zadnju utakmicu koju smo negativno završili. Mislim da su igrači shvatili o čemu se radi, mislim da taj efekat priče i razgovora i zdravog razuma će donijeti svoje rezultate, da ćemo pokazati dobre rezultate protiv Zrinjskog, protiv ekipe koja isto nije napravila rezultate koji bi doličili njihovoj kvaliteti. Neosporno imaju kvalitet na svim pozicijama, na nama je da se suprostavimo tome, da pokažemo pravo lice koje smo vidjeli u domaćim utakmicama i da zaboravimo negativne stvari. Gledamo samo pozitivno naprijed, to želim igračima usaditi u glavu, da je sve moguće, zašto ne i pobjeda protiv Zrinjskog - kazao je Akrapović.
Kada je u pitanju igrački kadar, Akrapović ističe da ima određenih problema s povredama.
- Situacija je malo otežavajuća, imamo Amoaha koji je i prije Zvijezde 09 imao neke probleme u muskulaturi, Charles Bismark se vraća treningu, da li će biti sutra nekih minuta ili ćemo ići na sigurno za utakmicu protiv Veleža, to ćemo odlučiti u posljednjim momentima. Svi ostali igrači su ok - dodao je Akrapović.
Duel se igra sutra od 16 sati. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.