open-navfaktor-logo
search
Francuz na klupi
Alain Giresse novi selektor fudbalske reprezentacije Kosova
Francuz Alain Giresse (69) imenovan je za novog selektora fudbalske reprezentacije Kosova.
23.02.2022. u 15:45
get url
text

Giress je predstavljen medijima i javnosti na Kosovu na konferenciji koju je danas organizovao Fudbalski savez Kosova (FSK).

Predsjednik FSK-a Agim Ademi rekao je da je bilo više od 40 trenera zainteresovanih za mjesto selektora Kosova, te da vjeruje da je sa Giressom napravljen najbolji izbor. Ademi je izrazio uvjerenje da će sa novim selektorom Kosovo ostvariti očekivane rezultate, a cilj je plasman na Evropsko prvenstvo.

Trener Giresse je istakao da ima za cilj formiranje tima koji će dati dobre rezultate i koji će u svakom meču pružiti maksimum.

- Cilj je da formiramo tim koji daje najbolje rezultate. Uvijek imajte na umu tim koji će biti spreman da napreduje na ljestvici progresivno, do najvišeg ranga. I naravno, glavni element je da nemamo kompleks da bismo ostvarili ciljeve - rekao je Giresse.

Nakon završetka igračke karijere, Giress je trenirao reprezentacije Gruzije, Malija, Tunisa i Senegala. Ugovor sa Giressom važit će do novembra 2023. godine. Fudbalski savez Kosova je sa Giressovim prethodnikom Bernardom Challandesom okončao saradnju oktobra prošle godine nakon loših rezultata kosovske selekcije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Katar 2022.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.