open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Aldin Hrvanović napustio Zrinjski: Nestvarnih godinu dana za mene
AUTOR: Faktor
10.06.2024. u 13:39
get url
text
Aldin Hrvanović više nije fudbaler Zrinjskog.
- HŠK Zrinjski Mostar može službeno potvrditi odlazak 26-godišnjeg Aldina Hrvanovića, koji je od danas slobodan u izboru novog angažmana nakon što je klub aktivirao mogućnost raskida ugovora koji je trajao do 2025. godine - poručili su iz redova Plemića.
Krilni napadač u redove Plemića je stigao prije godinu dana iz NK Stupčanica Olovo, a u sezoni iza nas upisao je 20 službenih nastupa - osam u Premijer ligi BiH, četiri u Kupu BiH i osam u Evropi.
U strijelce se upisao tri puta, a navijači Zrinjskog će ga pamtiti po pogotku u historijskom preokretu protiv AZ Alkmaara (4:3).
- Nestvarnih godinu dana za mene. Grupna faza Konferencijske lige, pogodak AZ Alkmaaru u onoj nestvarnoj utakmici, start na Villa Parku… Slobodno mogu reći da sam proživio najljepše trenutke u životu, a sve zahvaljujući Zrinjskom i prilici koju mi je ukazao. Šta drugo mogu reći nego da mi je bila velika čast što sam branio boje ovog sjajnog kluba - izjavio je Hrvanović na oproštaju.
-  Naravno, želim se iskreno zahvaliti svim saigračima, svim ljudima iz kluba, posebno Upravi, a velika hvala ide i navijačima zbog kojih sam se u Mostaru osjećao kao kod kuće. Želim Vam svima puno sreće u budućnosti i da već u sljedećoj sezoni opet izborite evropsku jesen - dodao je Hrvanović.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.