open-navfaktor-logo
search
Okrnjen sastav
Aleksandar Jović, predsjednik Skupštine FK Sloboda: Dobio sam četiri ostavke
U srijedu je dilema konačno otklonjena. Slobodu će do imenovanja novog Upravnog odbora voditi novoformirano tijelo - Odbor za upravljanje.
08.02.2024. u 11:53
get url
text

U odboru za upravljanje, kako je Faktor ranije objavio, sjedit će sedam ljudi, a to su: Aleksandar Jović, Saša Arnautović, Rusmir Husagić, Kemal Papračanin, Amar Kovačević, Mario Lovrić i Mirsad Husanović.

VEZANI TEKST - Bura na Tušnju: Sloboda dobila novu "upravu", članovi Skupštine nezadovoljni, pala i ostavka
 

Odbor za upravljanje preuzima nadležnosti Upravnog odbora i za takav način rada glasala je većina članova klupske Skupštine.

Nije na sjednici održanoj sinoć išlo sve kao po loju. Aleksandar Jović, predsjednik Skupštine i prvi čovjek Odbora za upravljanje, kazao je za Faktor da je dobio ostavke četiri ostavke skupštinara.

- Na mail su mi dostavljene tri ostavke, jedna je stigla u pismenoj formi - rekao je Jović.

Jedan od skupštinara koji je podnio ostavku je i Almir Šećkanović. On je to u srijedu obznanio Faktoru.

Dio članova Skupštine nije bio zadovoljan jer je ostao bez mogućnosti da predlaže ljude u Odbor za upravljanje. Jović kaže da je to netačno.

- Stvar volje je da se uzme u ruke i pročita Statut. Naglašeno im je u ponedjeljak na Skupštini da se izmjenom člana 28 Statuta definiše rok za predlaganje, a to je 24 sata. Znajući da ljudi ne čitaju Statut, dva puta smo naglasili. Pojedini članovi skupštine su, ipak, slušali šta im se govori, čitali Statut i dostavili prijedloge na vrijeme, o čemu postoji pisani trag.

Jović ističe da na Tušnju "nema bure", a da uprkos svemu nema ni razjedinjenosti Skupštine jer su sve odluke donesene skoro pa jednoglasno.

- O buri pričaju oni koji su na dnevni red pokušali staviti prijedloge za predstojeće izbore u FSBiH, iako nismo dobili nikakav zahtjev od bilo kojeg saveza za predlaganje pod izgovorom smirivanja "gradskih priča" - rekao je Jović.

A kad smo već kod predstojećih fudbalskih izbora, mnoge je iznenadio dolazak Elmira Šećerbegovića, bivšeg predsjednika Crveno-crnih, na sjednicu Skupštine.

Upitali smo Jovića šta je Šećerbegović radio na sjednici zatvorenoj za sve osim za članove Skupštine, ali on nas je uputio na Šećerbegovića. Poslali smo i njemu poruku, no, do zaključenja teksta nismo dobili nikakav odgovor.

Elmir Šećerbegović trenutno je predsjednik Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona. Mnogi tvrde da će upravo on biti jedan od kandidata za člana Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH i da on iz sjene upravlja  procesima na Tušnju.

Vrijedi istaknuti da je Sloboda ranije javnim pozivom nastojala popuniti upražnjeno mjesto predsjednika kluba i upravni odbor, ali niko se nije odazvao, što je svakako fijasko za klub koji je ušao u 105. godinu života.

Spominjao se i dolazak hrvatskog biznismena Renata Radića, potom i bivšeg hrvatskog reprezentativca Eduarda Da Silve, a u konačnici Sloboda je (s)pala na Odbor za upravljanje. Da li će novo rukovodstvo pohvatati konce i ekspresno vratiti klub u Premijer ligu, pokazat će najbolji sudija - vrijeme.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.