open-navfaktor-logo
search
U istanbulskom derbiju
Amir Hadžiahmetović sretan zbog prvijenca za Bešiktaš
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i član turskog prvoligaša Besiktasa Amir Hadžiahmetović u sinoćnjem istanbulskom derbiju protiv Galatasaraya postigao je svoj prvi pogodak u dresu istanbulskih orlova. I sam Hadžiahmetović nakon utakmice izjavio je kako je veoma sretan što je prvijenac postigao u jednoj ovakvoj utakmici, javlja Anadolija.
01.05.2023. u 13:15
get url
text

- Veoma sam sretan što sam svoj prvi pogodak u crno-bijelom dresu postigao u jednoj ovako važnoj utakmici. Neka ova pobjeda bude poklon najveći navijačima u Turskoj - napisao je Hadžiahmetović na društvenim mrežama.

Bešiktaš je sinoć na Vodafone Parku ugostio Galatasaray, a gosti su dosta kvalitetnije ušli u ovaj susret i do vodstva došli golom Maura Icardija u 20. minuti. Besiktas je uspio izjednačiti u prvom poluvremenu, a stijelac je bio Romain Saiss u 38. minuti.

Presudan momenat na utakmici i svojevrstan preokret za Bešiktaš desio se u 58. minuti, upravo kada je Amir Hadžiahmetović ukrao loptu neopreznoj odbrani Galatasaraya i poslao je u mrežu nemoćnog Fernanda Muslere.

Do kraja utakmice viđena je apsolutna dominacija Bešiktaša, a tačku na susret stavio je Vincent Aboubakar u trećoj minuti sudijske nadoknade, te postavio konačni rezutlat 3:1 za Bešiktaš.

Galatasaray je trenutno lider na tabeli turskog prvenstva sa 70 bodova, drugi je Fenerbahče sa 67, a Bešiktaš treći sa 65 bodova i utakmicom više.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.