open-navfaktor-logo
search
Zmaj optimista
Anel Ahmedhodžić: Odgovara mi stil igre Finaca, podrška navijača će nam puno značiti
Uoči početka novog izdanja Lige nacija i priprema za predstojeće utakmice svoja razmišljanja o duelu protiv Finske podijelio je naš defanzivac Anel Ahmedhodžić.
03.06.2022. u 08:04
get url
text

- U formi sam jer nismo tako davno završili sezonu. Posljednja utakmica bila je 21. maja, ali sam i nakon toga individualno radio, a evo i ovdje u Trening kampu imamo jake treninge. Osjećam se dobro i spreman sam da igram na najvećem nivou.

Koliko ti lično odgovara način igre Finaca?

VEZANI TEKST - Dennis Hadžikadunić: Moramo igrati hrabro, biti jedinstveni i mislim da možemo proći dobro

- S obzirom na to da sam fudbalsku školu prošao u Švedskoj, slično igraju, stil mi je poznat i odgovara mi. Mi kao ekipa moramo biti pažljivi i skoncentrisani. Finska ima nekoliko dobrih igrača koji nam mogu stvoriti probleme. To smo već vidjeli. Za nas je od velike važnosti da svaki pojedinac radi za ekipu, da svi trčimo 110 posto. Ako se svi zajedno na terenu ponašamo kao jedan, a imamo već kvalitet, onda možemo da ih pobijedimo.

Očekuješ li podršku naših navijača u Helsinkiju?

- Nas ima svuda, od Švedske, Danske, Norveške, cijele Evrope. Siguran sam da će puno Bosanaca i Hercegovaca doći da nas bodre. Meni to puno znači, a i ostalim momcima i lijepo će biti vidjeti naše zastave u Helsinkiju. Vjerujem da će ih biti puno i u Crnoj Gori, kad budemo igrali 11. juna.

Kako ocjenjuješ proteklu sezonu?

- U početku je bilo teško, najviše zbog jezika, onda sam se prilagodio, a lijepo su me prihvatili igrači i stručni štab i sve je bilo dobro. Žao mi je samo što nisam uspio mnogo da upoznam zemlju jer smo imali puno utakmica. Ono što sam vidio, sviđa mi se, kao i život u Francuskoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.