open-navfaktor-logo
search
PLBiH za juniore
Apelaciona komisija FSBiH danas odlučuje o "klubu X"
Glavni razlog žalbe je nastup dvojice spornih fudbalera u susretu posljednjeg kola prošle sezone između Travnika i Zrinjskog
07.08.2019. u 10:21
get url
text

Šest od sedam susreta prvog kola Premijer omladinske lige za juniore odigrano je u protekla tri dana, a posljednja utakmica između "kluba X" i Slavije još na čekanju.

Na čekanju je zbog odluke Komiteta za takmičenje N/FSBiH koja se tiče žalbe koju je uložio Radnik iz Bijeljine zbog utakmice Travnik - Zrinjski. Glavni razlog žalbe je nastup dvojice spornih fudbalera u pomenutom susretu. Naime, jedan o njih nije imao pravo nastupa zbog kartona, dok je drugi bio stariji.

Na drugog sastanku Komiteta za takmičenje, koji je održan 18. jula, odluka nije donesena, zbog čega je ona prešla u nadležnost Apelacione komisije N/FSBiH.

Kako Faktor nezvanično saznaje danas će se mogao održati sastanak Apelacione komisije koja bi trebala donijeti odluku ko će ustvari biti "klub X" u nastavku Omladinske premijer lige za juniore, odnosno da li će biti usvojena žalba kluba iz Bijeljine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.