open-navfaktor-logo
search
Nemoralna ponuda
Arapi spremni platiti 230 miliona eura za Salaha, sedmično bi zarađivao 1,75 miliona!
Jurgen Klopp će na kraju sezone napustiti Liverpool, ali čini se da nije jedini.
06.02.2024. u 20:15
get url
text

Opremu Redsa mogao bi razdužiti i Mohamed Salah, kojeg silno žele u Saudijskoj Arabiji.

Klub sa Anfielda je, prema pisanju The Athletica, dobio još jednu "nemoralnu" ponudu, a Al Ittihad je spreman za egipatskog reprezentativca platiti nevjerovatnih 200 miliona funti! S obzirom na to da Kralju Egipta ugovor sa Liverpoolom istječe na kraju sljedeće sezone, a ima 31 godinu, cifra od 200 miliona je ogromna.

No kada govorimo o području odakle dolazi Al Ittihad, novac nikada nije predstavljao problem. Salah je najpoznatiji arapski fudbaler na planeti i odavno je velika želja klubova iz ove zemlje, ali do konkretnog dogovora još nije došlo.

Al Ittihad je pokušao da dovede Salaha i prethodnog ljeta, ali klub sa Anfielda nije dao zeleno svjetlo tom transferu. Kako sada stvari stoje, transfer bi mogao da bude realizovan jer bi to bila dobitna kombinacija za sve tri strane. Liverpool će dobiti novac koji nije mogao ni da zamisli, Salah će inkasirati enormnu sumu na račun ugovora, dok će Al Ittihad dobiti napadača svjetske klase.

Isti izvor navodi da bi Al Ittihad bio spreman Salahu dati plaću od 1,75 miliona eura sedmično, što je četiri puta više od njegove trenutne plaće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.