open-navfaktor-logo
search
Šesnaestina finala
Arena Sport kupila prava, ali ne prenosi Kup BiH: Hoće li neko drugi?
Takmičenje u Kupu Bosne i Hercegovine počelo je danas, a kako sada stvari stoje niti jedna od 12 utakmica šesnaestine finala (četiri su otkazane), neće biti u direktnom TV prijenosu.
26.09.2023. u 16:32
get url
text

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je potpisanim ugovorom 17. jula ove godine prava prijenosa i emitivanja utakmica Premijer lige BiH i Kupa BiH ustupio kompaniji Telekom Srbija.

Međutim, iako su otkupili prava prijenosa, prema najavama i programskoj shemi Arene Sport, utakmica šesnaestine finala Kupa BiH neće biti u TV prijenosu. Čak ni meča koji privlači najviše pažnje, a to je svakako duel starih sportskih rivala Slobode i Željezničara koji se igra u četvrtak na stadionu Tušanj.

- Arena Sport je iz godine u godinu sve jača, te se utakmice Premijer lige i Kupa Bosne i Hercegovine mogu gledati u cijelom svijetu - rekao je nakon potpisanog ugovora u prostorijama FSBiH generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Vlasnik TV prava očito vodi toliku brigu o domaćem fudbalu da bitne utakmice nisu dostupne ni u Bosni i Hercegovini, a tek u cijelom svijetu.

Saznajemo da je interes za prijenos utakmice Sloboda - Željezničar iskazao BH Telecom, odnosno kanal MY TV, ali za sada rampa vlasnika TV prava još je spuštena. Da li će do dogovora doći, ostaje nam da vidimo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.