open-navfaktor-logo
search
Trening Francuske
Artiljerija teška milijardu eura na Grbavici
Jedini trening fudbalske A reprezentacije Francuske uoči utakmice protiv Bosne i Hercegovine počeo je u 18 sati na Grbavici.
30.03.2021. u 18:20
get url
text

Dom Željezničara vjerovatno u svojoj historiji nikada nije ugostio ekipu koja više vrijedi na tržištu. Prvak svijeta predvođen Mbappeom, Pogbom, Griezmannom, Dembeleom i društvom procijenjen je na milijardu, a tim koji će zaigrati vrijedi oko pola milijarde eura.

Selektor aktuelnog svetskog prvaka Francuske, na konferenciji za novinare u Sarajevu je kazao da je "sasvim sigurno da će utakmica biti teška", da su BiH i Francuska najbolje ekipe, ali da bi tu dodao i Ukrajinu.

- Zaista je reč o teškoj grupi, sasvim sigurno je da će utakmica biti teška, da ekipa BiH ima dosta kvaliteta. Ovo nije odlučujući, ali je važan meč, jer onaj koji pobijedi bit će bolje plasiran za buduće utakmice - rekao je Deschamps.

{$galerijaFotografija}

Francuzi nakon dva odigrana kola u grupi D imaju četiri boda. Poslije domaćeg remija sa Ukrajinom tim Didiera Deschampsa slavio je u Kazahstanu.

Utakmica između BiH i Francuske igra se u srijedu od 20.45 sati. Meč će suditi ponajbolji svjetski arbitar Daniele Orsato iz Italije.

Zbog epidemioloških mjera utakmici neće moći prisustvovati navijači.

BA350E3D-2C5B-4C69-A500-CBFEB5B244E9.jpeg
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.