open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Austrijance zanima odgovor na "veliko pitanje" pred gostovanje u Zenici
Selekcija Franca Fode u prijateljskom susretu na domaćem terenu porazila je Švedsku sa 2:0, a gostovanje u Zenici bit će im prvi nastup u Ligi nacija
10.09.2018. u 12:48
get url
text
Martin Hinteregger Austrija - Švedska 2:0
Martin Hinteregger Austrija - Švedska 2:0

Fudbalska reprezentacija Austrije naredni je protivnik naše najbolje selekcije u Ligi nacija, a Zmajevima će na megdan izaći sutra od 20.45 sati na Bilinom polju.

Selekcija Franca Fode u prijateljskom susretu na domaćem terenu porazila je Švedsku sa 2:0. Austrijanci su poveli autogolom Helandera, dok je pobjedu ovjerio Alaba nakon asistencije Arnautovića.

Za razliku od Austrije, Zmajevi su s 2:1 slavili na gostovanju kod Sjeverne Irske, ali u susretu u kojem su na kraju izvojevali tri važna boda, iako je prikazana igra bila daleko ispod željenog nivoa i mogućnosti našeg tima.

- Za nas je ovo prva utakmica, dok su oni u svom prvom susretu upisali pobjedu. Analizirali smo utakmicu i vidjeli na koji način su stigli do pobjede, a sam način na koji su slavili nije bio posebno ubjedljiv. Ipak, tri boda su ono što se broji. Sada mi želimo napraviti to isto u gostima. Mi ćemo nastojati da nametnemo svoju igru i kući krenemo sa tri boda - rekao je Martin Hinteregger, stoper Austrije i član njemačkog Augsburga.

Za razliku od Hintereggera, njegov kolega iz zadnje linije Sebastian Prödl, protiv Šveđana odigrao je samo prvo poluvrijeme.

- Znamo da će BiH na domaćem terenu biti izuzetno motivisana sjajnom podrškom - kratko je kazao Prödl.

Austrijancima baš i ne pada jednostavno činjenica da Zmajevi u Zenici uvijek imaju veliku podršku navijača.

- Ne znam da li će pred domaćom publikom igrati na isti način kao u gostima. Veliko je pitanje i da li će igrati Pjanić i hoće li biti spreman za ovaj susret. Ipak, mi znamo šta mi možemo ponuditi i kako možemo odigrati. Znamo da imamo kvalitet, ali isto tako i da utakmica neće biti lagana - naglasio je Hinteregger.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.