open-navfaktor-logo
search
Bijeli dim na Tušnju
Azmir Husić novi predsjednik Slobode
Trakavica koja u Fudbalskom klubu Sloboda traje duže od 20 dana okončana je izborom Azmira Husića za mandatara novog Upravnog odbora, potvrđeno je za Faktor.
24.06.2023. u 14:02
get url
text

Sloboda je ostala bez predsjednika 31. maja, kada je Skupština kluba usvojila ostavku Elmira Šećerbegovića, a tako je razriješen i cjelokupni Upravni odbor kluba.

Turbulencije u Slobodi uslijedile su nakon što je klub sezonu završio na posljednjem mjestu premijerligaške tabele i drugi put u historiji ispao u niži rang takmičenja.

Sloboda je prvog čovjeka kluba tražila javnim pozivom, na koji se javilo više kandidata. Najkonkretniji je bio Husić koji ima i najveću podršku navijačkog puka. Nije ni čudo, navijači Slobode pamte Husića po sjajnom prvom predsjedničkom mandatu, kada je klub spašen gašenja. Potom su Crveno-crni pod komandom pokojnog Ćire Blaževića izborili povratak u Premijer ligu BiH, a ubrzo igrali i bitnu ulogu u bh. fudbalu s Husrefom Musemićem. U sezoni 2015/16. Sloboda je bila viceprvak BiH i finalista Kupa BiH izborivši plasman na euroscenu (Evropska liga).

Poslije toga Husić je zbog nekih nesuglasica pa i političkih preivranja u gradu soli napustio predsjedničku poziciju u Slobodi i okrenuo se investiranju Tuzla City, koji je također uspio izboriti Premijer ligu BiH. Uspješni biznismen počasni je predsjednik tog kluba, a obnaša i funkciju člana Izvršnog odbora FSBiH.

Husić će imati zadatak da Slobodu ekspresno vrati u elitni rang bh. fudbala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.