open-navfaktor-logo
search
Navijači Dinama
Bad Blue Boysi se oglasili prvi put nakon nereda u Atini, evo što su poručili
Prvi put nakon sukoba u Atini u kojoj je 29-godišnji navijač AEK-a izgubio život u okršaju s Bad Blue Boysima i navijačima Panathinaikosa oglasili su se najvatreniji navijači Dinama.  
10.08.2023. u 16:10
get url
text

Prozvali su dio hrvatske javnosti za "nezapamćeni linč na Bad Blue Boyse" te poručili da je grčka policija kompromitirana i da režira scenarij.

VEZANI TEKST - Zašto Grci kriju ključni snimak sa stadiona AEK-a?

- Prisiljeni smo oglasiti se nakon nezapamćenog linča na Bad Blue Boyse u Atini koje su pokrenuli grčki mediji i njihova javnost. U svemu tome, nažalost, učestvuje i dobar dio hrvatske javnosti i medija.

Nevjerovatna je lakoća kojom hrvatski mediji prihvaćaju to da se našim pripadnicima stavlja na teret odgovornost za tragediju koja se dogodila, a da ne postoje nikakvi dokazi za to. Niti mogu postojati što će vrijeme uskoro i pokazati.

Postoji samo takozvana "istraga" kompromitirane grčke policije čiji je jedini cilj da se naknadno režira scenarij po kojem će se sramotna gesta upotrebe noža u navijačkom sukobu prišiti Hrvatima kako bi se zadovoljila krvožedna javnost, mediji i politika. Istovremeno, sedmerica naše braće koji se nalaze u Atini zadobili su povreda  od korištenja noževa.

Trojica su ranjena ispaljenim signalnim raketama, a jedan pripadnik naše grupe zadobio je čak sedam ubodnih rana. Postoji li iko u Hrvatskoj kome ove činjenice remete narativ po kojem su Bad Blue Boysi odgovorni za najteže kvalifikacije koje im se stavljaju na teret?

Apeliramo na sve medije i svu hrvatsku javnost: Zaustavite ovaj linč usmjeren na stotinu hrvatskih građana i ne učestvujte u njemu! Ne uništavajte i ne igrajte se životima mladih ljudi zbog senzacionalizma - poruka je navijača Dinama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.