open-navfaktor-logo
search
Investicija od 1,5 miliona KM
Bageri stižu u Vrapčiće: Ovo će biti jedan od najljepših stadiona u BiH
Fudbalski klub Velež i Građevinsko preduzeće Amitea potpisali su ugovor o izgradnji južne tribine na stadionu Rođeni.
09.10.2023. u 14:35
get url
text

U Veležovo ime ugovor je parafirao predsjednik Senad Kevelj, dok je drugi potpisnik direktor Amitee, Anel Husnić. Dolazak mašina i početak radova na stadionu očekuje se u narednih desetak dana.

- Preostali su tehnički detalji koji neće utjecati na brzinu i kvalitet. Očekujem bagere ovdje za sedam dana. Rok za završetak radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Vrijednost projekta je million i pet stotina hiljada KM sa PDV-om. Važno je reći da je zatvorena finansijska konstrukcija. Nova Uprava je obećala nastavak radova na infrastrukturi i to se obistinilo. Ova tribina će značiti novi ambijent i ovo će biti jedan od najljepših stadiona u državi. Ovo je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata nakon rata. Dobili smo potrebne dozvole i sada idemo u realizaciju. Koristim priliku da zahvalim Gradu Mostaru, posebno predsjedniku Gradskog vijeća, kao i svim vijećnicima koji su glasali za ovu stavku - rekao je predsjednik FK Velež, Senad Kevelj.

Tribina koja će biti izgrađena će zadovoljiti kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona. Imat će potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim, a tu su i drugi neophodni sadržaji.

U sklopu nove tribine će se nalaziti svlačionice i popratne prostorije za sudije i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon. Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotografa. Četvrta – preostala tribina će se uklopiti s preostale tri i u konačnici će činiti cjelinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.