open-navfaktor-logo
search
Kontakti preko posrednika
Bajević odobrio akciju, ali...: Zbog ležernosti FSBiH ostajemo bez talentovanih fudbalera?
Prvo moram imati kontakt sa Bosnom da bih igrao za Bosnu, nedavno je u razgovoru za Nova BH poručio perspektivni stoper Anel Ahmedhodžić, član Malmea.
11.06.2020. u 14:32
get url
text

Riječ je o fudbaleru rođenom 1999. godine, koji je prošao sve omladinske selekcije Švedske, a ima i jedan nastup za A tim ove države.

Selektor Bosne i Hercegovine Dušan Bajević sa svojim asistentima krajem maja dao je zeleno svjetlo da se u bh. nacionalni tim pokušaju dovesti Anel Ahmedhodžić iz Malmea, Dennis Hadžikadunić, član Rostova (obojica mladi švedski reprezentativci), te Bećir Omeragić, mladi reprezentativac Švicarske. Za razgovore s njima, po prirodi funkcije, zadužen je Zvjezdan Misimović, v. d. tehničkog direktora Zmajeva.

Struka je dala odobrenje da se krene u akciju, ali administracija je i ovoga puta zakazala. Po onoj staroj narodnoj "čuvaj se američke avijacije i bosanske administracije".

VEZANI TEKST - Stoperi za budućnost: Fudbalski savez BiH kreće po trojicu dragulja iz Švedske i Švicarske

Anel Ahmedhožić je kazao kako ga iz Fudbalskog saveza BiH još niko nije kontaktirao. Faktor saznaje da je bilo određenih poziva, ali preko posrednika. Izvjesni menadžer Dario Slomić raspitivao se oko Anelovog statusa. Da li je Slomića ovlastio Misimović, probali smo saznati upravo od Misketa, ali on nije odgovarao na naše poruke i pozive.

Da veza između Misimovića i Slomića postoji, dokazuje i priča oko izbora selektora Zmajeva 2017. godine. Aktuelni v. d. tehničkog direktora bh. tima razgovarao je sa Slomićem oko mogućeg angažmana Sven-Gorana Erikssona na klupi Zmajeva. Od toga nije bilo ništa, mandat je u nastavku pripao Robertu Prosinečkom.

Dok u Fudbalskom savezu BiH spavaju "korona-san", njihove kolege iz švedske federacije ne miruju. Poslije niza tekstova u bh. medijima o interesovanju Zmajeva za mlade igrače, a koje je objavila i švedska štampa, iz Fudbalskog saveza Švedske brzo su reagirali i jasno poručili da u budućnosti računaju na njihove usluge.

Kada je u pitanju Anel Ahmedhožić, saznajemo da će on odluku donijeti do kraja godine. Najveći lobista da obuče dres Bosne i Hercegovine je njegov otac Mirsad.

Anel Ahmedhožić i Dennis Hadžikadunić upisani su ranije u bilježnicu Zlatana Nalića, koji je još 2013. izvršio skauting igrača rođenih u Skandinaviji u sklopu projekta Otvorena vrata u organizaciji FSBiH. Nalićeva preporuka tada je bila da se ovi fudbaleri pozovu u omladinske selekcije BiH, ali je Švedska bila odlučnija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.