open-navfaktor-logo
search
Nekadašnji bh. reprezentativac
Bajramović o dolasku u stručni štab Zmajeva: Razgovarao sam sa Barbarezom i Spahićem, ali…
AUTOR: Autor: Sportske/Faktor
21.04.2024. u 14:11
get url
text
FOTO: Screenshot/Hayat
Sergej Barbarez i Emir Spahić, novi selektor i direktor u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine željeli su i još uvijek žele vidjeti Zlatana Bajramovića u svom stručnom štabu. Osim Zlatana, kao najozbiljniji kandidati pominju se još Mirko Hrgović, Vedad Ibišević, Kenan Hasagić…
Nažalost, male su, skoro nikakve šanse da se Ibišević priključi. Kod Vede postoji ogromna želja da se vrati među Zmajeve, ali on je odnedavno angažiran kao trener u Americi. Vedad želi da gradi sopstveni put i kao trener jednog dana dođe u reprezentaciju na velika vrata.
Što se tiče Bajramovića, i on ima ogromnu želju. Mnogo se obradovao dolasku Barbareza i Spahića, no pojavio se određeni problem.
- Razgovarao sam sa Barbarezom i Spahom. Drago mi je što su tu. Zvali su me, pričali smo o svemu. Kada sam razgovarao s ljudima iz svog kluba, iz Karlsruhea, pojavio se problem - rekao je Bajramović za Sportske, pa nastavio:
- Jednostavno oni ne žele da me puste. Pričao sam, objašnjavao, molio, ali ništa. Dobro stojimo, u samom smo vrhu. Ne znam zašto mi ne izađu u susret. Evo, selektor Slovačke je prvi trener Napolija, pa to njima nije problem. Ja sam nemoćan. Ne mogu vam opisati osjećaj. Jako sam sretan što se nešto lijepo desilo u BiH. Osjetio sam u razgovoru sa Spahom i Sergejom neku novu energiju, optimizam… Mi se poznajemo u dušu. Godinama smo zajedno igrali - rekao je Bajramović.
- Kod mene postoji velika želja. Ja svakom poslu pristupam maksimalno profesionalno. U nezavidnoj sam poziciji. Ja se ne pitam. Ne znam može li se još šta učiniti. Volio bih da me ljudi u klubu puste. A tako me raduje rad s ovim ljudima u reprezentaciji. Pričat ću ponovo s ljudima u klubu i sa Sergejom i Spahom - dodao je on. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.