open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Baka Slišković opet napravio show: Ko iz Uprave ima ljubimce, neka ih vodi svojoj kući
Znaš šta me zaboli ko će se iznenaditi ili neće, ja odgovaram za rezultat i postavljam prvih jedanaest, kazao je Slišković
24.05.2019. u 15:19
get url
text

Fudbaleri Zrinjskog nisu uspjeli odbraniti titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Plemići su ostali iza leđa, ove sezone, dominantnog Sarajeva.

Mostarci će posljednji meč sezone odigrati sutra na gostovanju kod Zvijezde u Ugljeviku, a trener Blaž Slišković u ovom meču neće moći računati na većinu prvotimaca.

- Prvo bih rekao da stanje u ekipi pred ovu utakmicu nije baš idealno. Protekle sedmice bilo je nekih povreda, ali budući da je zadnje kolo i da nema nekog rezultatskog značaja odlučili smo da te i još neke igrače ne povedemo na put u Bijeljinu, tako da ćemo imati neke mlađe igrače na raspolaganju i nadamo se da ćemo sezonu završiti u pozitivnom ambijentu i da se raziđemo u dobroj atmosferi. Na put ne idu Barišić, Stojković, Gojković, Šovšić, Bekrić, Stanić, Savić, Filipović, Veselinović. Bencun je povrijeđen, ali ide. Nadam se da će mlađi igrači koji dobiju priliku iskoristiti svoju šansu u ovoj utakmici - kazao je Slišković, prenosi Bljesak.info

A nakon pitanja o tome da li je sa Upravom Zrinjskog razgovarao o produženju saradnje, nastupio je show.

- Nisam razgovorao, ali vidim neki novinari znaju više nego ja. Vidim sele me u Kinu. Ja sam tamo neđe na granici Kine, Vijetnama i Koreje. Treba pitati novinare što znaju bolje nego ja hoću li ostati ili neću. Kažu u novinama isto da mi je mana da mijenjam tim, pa se neki članovi Uprave iznenade kad istrči prvih 11. Taman ko da Uprava određuje tih jedanaest, a ja pet minuta prije početka utakmice to promijenim, pa se oni iznenađuju. Znaš šta me zaboli ko će se iznenaditi ili neće, ja odgovaram za rezultat i postavljam prvih jedanaest. Stvari treba gledati objektivno. Ne interesuje me ko u Upravi ima svoje ljubimce, a ko nema. U Upravi postoje samo dva ili tri čovjeka koji vode klub, ostali nisu nikada ni došli na trening. Ja ih poštujem jer donose novac u klub, ali petljati se u stvari moga poziva im ne dolikuje jer se ja ne petljam u njihov posao - kazao je između ostalog Baka Slišković dodavši:

- Njihov posao je da nagrnu što više novca i da nam osiguraju uvjete. Ne petljajte se u ono što ne znate. Ovo sam morao reći jer se stvari moraju sagledati objektivno. Normalno da sam mijenjao, okolnosti su bile takve. Šta, zar svake godine moramo biti prvi? Je li bio neuspjeh biti drugi pored ovakvog Sarajeva koje je ove godine bilo zaista sjajno? Je li loš rezultat biti drugi? I oni su imali uspone i padove, ali ipak bili najkonstantniji.

Tu Baka nije stao...

- Dođite jednom na trening u sezoni pa onda iznesite svoje mišljenje. Nema on pojma šta sve trener i njegovi pomoćnici trebaju raditi da bi se izveo na teren 11 najboljih. Ne znaju oni šta sve treba da se zasluži mjesto u ekipi. To ko ima svoje ljubimce, neka ih vodi svojoj kući - završio je Slišković ovo izlaganje očito pogođenim nekim komentarima njegovog vođenja ekipe u ovoj sezoni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.