open-navfaktor-logo
search
Selektor BiH
Barbarez: Ne mogu reći da sam zadovoljan jer smo izgubili, ali sam presretan jer smo dosta toga dobili
AUTOR: Faktor
10.06.2024. u 00:07
get url
text
Selektor Sergej Barbarez nakon utakmice protiv Italije kazao je da ne može biti zadovoljan jer smo izgubili, ali da je presretan jer smo dosta toga dobili.
- Još sam pod emocijama. Sretan sam što sam večeras bio dio ove ekipe. Igrali smo protiv dvije reprezentacije iz samog evropskog vrha i osim perioda od 30 minuta protiv Engleske i nekih intervala od 5-10 minuta protiv Italije, bili smo ravnopravni. Ovih osam utakmica koje imamo u ovoj godini su veliko bogatstvo za mladu ekipu i bez 14-15 igrača i bez obzira na nezgodan junski termin koji stalno spominjemo, meni je drago da smo igrali ove mečeve i da smo provjerili dosta igrača. Ne mogu reći da sam zadovoljan jer smo izgubili, ali sam presretan jer smo dobili dosta toga - rekao je Barbarez.
Selektor je sumirao i kompletan period od prvog okupljanja, pa do utakmice sa Italijom:
- Neće mi biti dosadno da ponavljam da trebamo biti realni, da trebamo da znamo gdje stojimo i koliko utakmica smo izgubili u prošloj i ovoj godini. Ovo je neki novi put, imamo neke nove ideje, ubijeđen sam da ovi momci to mogu. Vidjeli smo šta se sve desilo u ovih deset dana, kakav je razvoj kod svakog pojedinačno i kakva su shvatanja reprezentacije nastala. Rodio se taj neki duh, vidjeli smo poslije utakmice njihovo zajedništvo, to je to što nas čini sretnim. Prvi plan je uspio, a to je da ih spojimo, da ih potaknemo da sa više volje i želje igraju za našu zemlju - poručio je Barbarez.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.