open-navfaktor-logo
search
Željo ide za Azerbejdžan
Bašić najavio promjene u ekipi, brine ga put u Baku
Ekspedicija Željezničara večeras iz Sarajeva preko Istanbula putuje u azerbejdžansku prijestolnicu Baku, gdje će u četvrtak od 19 sati igrati revanš Konferencijske lige protiv bjeloruskog predstavnika Dinamo Minska.
18.07.2023. u 09:53
get url
text

Prvi meč odigran prošle sedmice na stadionu Grbavica završen je neriješenim rezultatom 2:2.

- Bilo je malo problema s povredama, ali uspjeli smo sanirati sve to u dva tri dana. Malo je otežavajuća okolnost trenažni proces zbog velikih vrućina. Pomjerili smo treninge za 9.30 sati, ali opet je vruće. Ekipa se regenerisala. Zabrinjava me put. Dosta kasno putujemo, faktički u pet ujutro stižemo u Baku, bez nekog spavanja. Vidjet ćemo kako će ekipa na to reagovati, pokušat ćemo ishranom i dodatnim stvarima da budemo na maksimalnom nivou - rekao je trener Plavih Nermin Bašić.

Bjeloruski timovi su pod sankcijama UEFA-e, utakmice igraju na neutralnom terenu i bez prisustva publike.

- Da li je naša prednost, mislim da su šanse podjednake. Mislim da će utakmica biti ružna bez gledatelja. Vidjeli ste u prvoj utakmici šta nama znače naši navijači, vidjet ćemo u drugoj šta znači kad nisu tu. Trebamo dosta stvari prilagoditi protivniku. Njihova fizička priprema je na većom nivou - dodao je Bašić i najavio određene rotacije u timu.

- Da li će biti određenih rotacija, vjerovatno hoće zbog taktičkih stvari, ne zbog toga što nisam s nekim bio zadovoljan. Imamo neke ideje kako bi se mogli suprotsaviti na neutralnom terenu.

Edin Cocalić mišljenja je da će Želji u revanšu biti lakše nego u prvom meču.

- Odradili smo 90 minuta, iskusniji smo za to i spremniji. Nadam se da će nam u jednu ruku sada biti lakše, donekle se više poznajemo - poručio je Cocalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.