open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
BATE Borisov slavio u Zenici, Sarajevu prijeti žestoka kazna
U finišu meča belgijski sudija zbog upotrebe pirotehnike nakratko je prekinuo utakmicu 
08.08.2019. u 21:45
get url
text

Fudbaleri Sarajeva poraženi su od BATE Borisova u prvom meču 3. kola kvalifikacija UEFA Evropske lige. Gosti iz Bjelorusije slavili su sa 2:1, a osim poraza, Bordo timu su glavobolju zadali i navijači, koji su u finišu meča zbog upotrebe pirotehnike prouzrokovali kraći prekid, zbog čega će naš prvak biti kažnjen.  

I prije početka susreta trener Husref Musemić suočio se sa prvim problemima. Iako je bio najavljen, a njegovo je ime bilo uneseno i u službeni zapisnik, Mersudin Ahmetović ipak nije mogao početi ovu utakmicu pa je umjesto njega u startnu postavu "uskočio" Haris Handžić.

{$galerijaFotografija}

U uvodnim minutama nije bilo većih uzbuđenja, a gosti su iz prve prave prilike došli u vodstvo.

Nakon prodora po lijevoj strani i asistencije Hervainea Moukama Dmitri Baga je u 19. minuti bez većih problema pogodio za 1:0.

Sarajevo je ozbiljnije zaprijetilo prizemnim šutem izvan 16-erca Benjamina Tatara u 25. minuti, ali je lopta za malo otišla pored gola.

Na ubacivanje Slobodana Milanovića u 35. minuti, Haris Handžić šutirao je glavom sa oko sedam metara, ali je lopta otišla preko gola. Handžić je i u 37. minuti iz još bolje situacije šutirao glavom pored gola.

{$galerijaFotografija}

Sarajevo je bolje otvorilo drugo poluvrijeme. U 53. minuti Tatar je uposlio Handžića, a ovaj pogodio samo spoljni dio mreže. Potom je Šerbečić glavom šutirao preko gola, a sjajnu akciju Bordo tima iz 66. minute u gol nije uspio pretvoriti Hebibović. Njegov udarac izblokirala je odbrana BATE Borisova.

I onda je uslijedila kazna. Sijevnula je kontra, Lazić je srušio Stasevicha, a belgijski sudija Boucaut pokazao je na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Moukam.

Zbog "ispaljivanja" topovskih udara, delegat utakmice Tugomir Frajman u prvom dijelu zaprijetio je prekidom meča... A nakon što je u finišu meča odjeknuo još jedan topovski udar, a dvije baklje doletjele u teren, belgijski sudija Alexandre Boucaut odlučio je prekinuti utakmicu i igrače povući u svlačionicu.

Prekid je trajao sedam, osam minuta, a utakmica je nastavljena. Sigurno je da će UEFA žestoko kazniti našeg zbog onog što se dogodilo na Bilinom polju. 

{$galerijaFotografija}

Prekid je više pogodovao Sarajevu, koje je golom Handžić smanjilo na 1:2. Nedugo potom rezervista Šišić pogodio je prečku, a imao još dvije prilike, no rezultat se nije mijenjao. 

{$galerijaFotografija}

Sarajevo - BATE Borisov 1:2 (0:1)

Stadion Bilino polje u Zenici. Gledalaca: 9.000. Sudija: Alexandre Boucaut (Belgija). Strijelci: 0:1 - Baga (19), 0:2 - Moukam (71pen), 1:2 - Handžić (89).

SARAJEVO: Kovačević, Hebibović, Lazić, Šerbečić, Letić, Đokanović, Gavrić, Velkoski, Tatar, Handžić, Milanović. Trener: Husref Musemić.

BATE BORISOV: Chichkan, Rios, Volkov, Simović, Filipović- Baga, Yablonski, Dragun- Moukam, Skavysh, Stasevich. Trener: Aleksey Baga.

Sarajevo - BATE Borisov 1:2
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.