open-navfaktor-logo
search
Postignut dogovor
Bavarci potvrdili: Thomas Tuchel napušta Bayern, ali ne odmah...
Minhenski Bayern se rastaje sa trenerom Thomasom Tuchelom (50).
21.02.2024. u 11:04
get url
text

Ali ne odmah. Tuchel će otići na kraju sezone. Ovu vijest donio je ugledni Bild, a potvrđena je na zvaničnoj stranici Bayerna. Nakon razgovora izvršnog direktora Jan-Christiana Dreesena i Tuchela, dogovoreno je da će on napustiti klub na kraju sezone. 

- Dogovorili smo se da prekinemo radni odnos na kraju ove sezone. Do tada ću naravno nastaviti da činim sve što mogu sa svojim trenerskim štabom da postignem maksimalan uspjeh - kazao je Tuchel.

Thomas Tuchel je naslijedio Juliana Nagelsmanna na mjestu glavnog trenera Bayerna u martu 2023. Nešto više od dva mjeseca kasnije sa Bavarcima je osvojio Bundesligu.

Bavarci su u velikoj krizi. Nakon poraza kod lidera Bayer Leverkusena (0:3), kojim je aktualni prvak povećao zaostatak za jedinim konkurentom za naslov, te izgubljene prve utakmice osmine finala Lige prvaka kod Lazija (0:1), uslijedio je novi šok i poraz od Bochuma (2:3).

Bio je to treći uzastopni poraz, a tako nešto posljednji put se Bayernu dogodilo na proljeće 2015. godine.

Kako to i biva, prvi je na meti trener, a cijenu je platio Tuchel. Novinari bliski Bayernu pišu kako je prvi izbor za Tuchelovog nasljednika Xabi Alonso, koji radi sjajan posao u Leverkusenu. Drugi stručnjak koji se spominje je Zinedine Zidane.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.