open-navfaktor-logo
search
Poruka iz Beograda
Baždarević: Milošević nije doprinio dobroj atmosferi
Mehmed Baždarević, bivši selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, govorio je o utakmici, ili utakmicama baraža za EURO koje Zmajeve čekaju u martu
24.02.2024. u 18:15
get url
text

Baždarević kaže da je optimista, ali i upozorava.

- Sve što se dešavalo bilo je negativno i nije dobro za spremanje ovakvih utakmica. Ipak, mislim da moramo biti svi optimisti, pozitivni, da stvaramo dobru atmosferu. Jer, pobijediti Ukrajinu i poslije još jednog rivala (ako bude došlo do tog finalnog meča, op.aut), nije lako - jasan je Baždarević u razgovoru za Sportal prilikom gostovanja na svečanoj ceremoniji Sportskih igara mladih u Beogradu.

Zmajevi su kvalifikacionu grupu J završili tek na petom mjestu, iza Portugala, Slovačke, Luksemburga i Islanda, osvojivši samo devet bodova iz 10 utakmica.

- BiH zaslužuje puno više. Verujem u te momke i reprezentaciju. Bit će jako teško, ali verujem. Možemo proći Ukrajinu koja je veliki favorit u odnosu na nas, ali moramo se dobro pripremiti. Mislim da reprezentacija BiH, ipak, zaslužuje da se nađe na Evropskom prvenstvu, iako to možda nije pokazala u ovim kvalifikacijama.

Zmajeve poslije Faruka Hadžibegića i Mehe Kodre sa klupe predvodi Savo Milošević.

Nekadašnji napadač Partizana je ostvario pobjedu protiv Lihtenštajna (2:0) i poraze od Portugala (0:5), Luksemburga (1:4) i Slovačke (1:2).

Iz ugla Baždarevića, Savo se nije pokazao kao dobro rješenje.

- Rezultati koje bilježi do sada nisu doprinijeli da se stvori dobra atmosfera oko reprezentacije i selektora.

- Ponavljam, vjerujem u reprezentaciju i selektora, da će naći najbolje rješenje na kraju. Mislim da možemo da odemo na EURO. To bi bila velika stvar za našu državu, ali i cijeli region - smatra Baždarević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.